Anonim
Image

Layan pakker inn Light House i en skjerm med opplyste metallskiver

En dynamisk skjerm med opplyste, roterende polykarbonatskiver beskytter det øverste nivået av dette hjemmet i Melbourne, ferdigstilt av Layan for direktøren for lokal lysdesignpraksis The Flaming Beacon.

Layan har utvidet og renovert en arvbeskyttet arbeiderhytte for å lage Light House. Studioet i Melbourne la til nye rom bak og over den opprinnelige strukturen og introduserte en sentral gårdsplass for å bringe lys og ventilasjon dypt inn i hjemmet, samtidig som de originale rommene på hjemmets front ble bevart.

Image

Ettersom klienten var direktør for et lysdesignstudio, ble lys vurdert som ekstremt nøye innenfor prosjektets design.

"Belysningen for dette prosjektet ble vurdert mer enn de fleste, og klienten jobbet nøye med å velge og utforme lyssystemet og armaturene, " forklarte arkitektstudioet.

Image

En sentral del av denne strategien var å installere en skjerm rundt soverommet på øverste nivå, konstruert av totalt 907 polykarbonatskiver festet til 67 roterende stålrør.

"Skjermen ga og muligheten til ikke bare å modulere lysets karakter gjennom året, men også å bli det primære belyste rommet om natten for de indre rommene, " forklarte arkitektene.

Dette nye lyktlignende øverste nivået ligger bakfra foran huset for å minimere den visuelle påvirkningen på området, og gir et lyst motpunkt til de mer intime lavere nivåområdene.

I løpet av dagen kaster den roterende skjermen mønstre av skygge over interiøret, og om natten slår de enkle LED-lysene som er plassert i hver plate på for å lyse opp interiøret.

I første etasje omgir en stor stue, spisestue og kjøkken plass til gårdsplassen, med mer private stue- og studioplasser på baksiden av huset med utsikt over en liten svingete hage.

"De forskjellige oppholdsrommene var orientert rundt den sentrale gårdsplassen for å dra full nytte av dets naturlige lys og ventilasjonsfordeler, " sa studioet.

"Glasshøyde skyvedører i full høyde spiller en viktig rolle i å lette bygningens beboerers kontroll over tverrstrømningsventilasjonen."

Image

To soverom sitter foran huset i den opprinnelige strukturen til arbeiderens hytte og vender ut mot en veranda og hageområder.

Første etasje trekker frem den opprinnelige bygningens materialitet, med tynne hvite glaserte murstein og amerikansk eikpanel som forer interiøret.