Anonim

Mikhail Riches skaper energieffektive rekkehusgater som sosiale boliger i Norwich

Goldsmith Street er en Passivhaus og sosial boligordning med høy tetthet av Mikhail Riches i Norwich, England, som er på kortliste til årets Stirling-pris.

Boligutviklingen ligger nær sentrum og består av 105 rekkehusbebyggelse designet for å være et rimelig alternativ med høy tetthet til boligblokker.

Hvert hjem vender mot sør for å maksimere solforsterkning og er designet av Mikhail Riches med praktiske detaljer som sikrer at det er lite energi.

Image

"Vår prioritering var å utforme et passivt solopplegg for å minimere drivstoffregninger for innbyggerne, " forklarte studiostifterne Annalie Riches og David Mikhail. "Vi ønsket også å legge igjen gater i et område i Norwich som hadde mistet dem, " fortalte de Dezeen.

"Ordningen vender mot vinduer og beboelige rom sør for å få mest mulig ut av solens gevinst på vinteren og er skyggelagt om sommeren."

Image

Mikhail Riches vant en konkurranse om å designe Goldsmith Street i 2008, med et forslag som forestilte gater i stedet for boligblokkene foreslått av mange andre deltakere.

Ordningen omfatter syv rekkehusblokker arrangert i fire linjer, som inneholder totalt 45 hus og 60 leiligheter, innenfor et område på mindre enn en hektar.

Image

Mens antallet boliger innenfor utbyggingen ble diktert av briefen, var det atelierets ønske om å lage et "passivt solopplegg" som førte det til designterrasser. Bygningene måtte være lave for å forhindre overskygging.

For å oppnå dette mens han møtte tettheten av nødvendige boliger, tok Mikhail Riches ledetråder fra et boligområde med høy tetthet kalt Golden Triangle - et nabolag av viktorianske rekkehus fem minutter fra stedet.

Image

"Vi så på det populære naturvernområdet i Norwich, som har terrasser med 14 meters mellomrom, betydelig mindre enn retningslinjene for utsikt over tillater, " forklarte Mikhail Riches.

"Ved å etterligne dette gatemønsteret kunne vi få betydelig flere familiehus i ordningen, som samsvarte med det lokale boligbehovet. Innenfor tomtegrensen kunne vi passe til fire lineære øst-vest-terrasser med en kombinasjon av strategier."

I likhet med Golden Triangle, er terrassene plassert 14 meter fra hverandre og inneholder "uvanlig brede og grunne" hustyper som måler åtte meter med seks. Alle beboelige rom vender mot sør for å opprettholde personvernet.

En åpen bakgate går gjennom sentrum av ordningen, som Mikhail Riches utviklet for å fungere som en felles felles hage og trygt lekeområde for barn. Det er også to andre anlagte lekeområder på stedet.

Image

Mye av Goldsmith Gates andre viktige detaljer ble utviklet av Mikhail Riches av praktiske årsaker for å sikre at ordningen oppfylte Passivhaus-standarden - en internasjonal energiprestasjonsstandard som skal redusere behovet for romoppvarming og kjøling dramatisk.

Hver vegg er over 600 millimeter tykk, og hustakene er plassert i 15 grader for å maksimere solforsterkning, samtidig som du sikrer at hver terrasse ikke blokkerer sollys fra vinduene i rekken bak.

Image

Gjennom ordningen innlemmet Mikhail Riches også hvitt vindusvindu som isolerer vinduskarmer og tjener også til å spre avsløringene - et design som hjelper deg med å forbedre lyset i interiøret og utsikten ut.

Vinduene har også aluminiumsnetting av brise-såler som gir solskjerming.

Image

Andre finpusser på ordningen inkluderer en materialpalett med melke kremfargede leirsteiner og svarte blanke fliser på hustakene som gjenspeiler byggematerialer som finnes i hele Norwich, og buede vegger i hvert hjørne for å skjule interne trapper mens de også forsiktig fører besøkende inn i gatene .