Anonim
Image

Frakt-containermikrohus med grønne tak planlagt for Storbritannia

Fraser Brown MacKenna Architects har fått planleggingstillatelse for en utvikling av mikroboliger laget av fraktcontainere med grønne tak i Aylesbury, England.

Gatehouse Road er en billig boligordning som er en del av en serie fornyelsesplaner for underutnyttede tomter som eies av Vale of Aylesbury Housing Trust. For øyeblikket er siden okkupert av garasjer.

Fraser Brown MacKenna Architects (FBM Architects) har designet et 26, 2 kvadratmeter stort hjem som kan passe inni hver container. Ettromsstudioene blir leid ut som sosialboliger eller studentboliger.

I følge arkitekturstudioet ble resirkulerte containere valgt for prosjektet for å holde kostnadene lave og tillate prefabrikasjon utenfor stedet, mens gjenbruk av eksisterende strukturer ville ha en miljøgevinst.

Image

Containerne vil bli arrangert i en terrassedannelse, gradvis tråkket tilbake fra hverandre for å skape et privat pyntet område foran hvert mikrohjem. Denne ordningen unngår også at et større kloakkrør renner gjennom nettstedet Gatehouse Road.

Inne i hver fargerike beholder er mikrohusene ordnet på en lineær måte, med stue og kjøkken foran, et separat bad og et soverom bak. Verandaer plasseres i hver ende.

Isolering vil bli lagt til veggene, takene og gulvene i fraktcontainerne, sammen med dobbeltvinduer i begge ender, for å holde utslippene og varmeforholdene lave.

Sedumtak, et grønt taksystem laget av et teppe med ferdigvoksede sedumplanter, vil toppe hvert containerhus. Gress og trær vil bli plantet rundt Gatehouse Road-utbyggingen, og sikker sykkelparkering og en felles enhet med vaskerom vil være lokalisert på stedet.

Farget asfalt og geometrisk asfaltering rundt utbyggingen vil markere områdets transformasjon fra et under-brukt, "anti-sosialt" område til en "hjemmesone", sier arkitektstudioet.

FBM Architects ble grunnlagt i 1991 av Simon Fraser, Angus Brown og Martin MacKenna. Praksisen har tidligere brukt fraktcontainere til en pop-up-kafé ved Kingston University.