Anonim
Image

Rael San Fratello plasserer rosa svipper inn i grenseveggen mellom USA og Mexico

Arkitektstudioet Rael San Fratello har installert tre rosa svipper i mellom metallspaltene på grenseveggen mellom USA og Mexico, slik at barn på hver side kan leke sammen.

Ronald Rael, som driver Rael San Fratello sammen med arkitekten Virginia San Fratello, la ut bilder og videoer av installasjonen på Instagram i går.

Skuddene fanger folk som spiller på tre lyserosa svinger som er spaltet i hullene i stålveggen som går mellom El Paso i Texas og Ciudad Juárez i Mexico.

"Muren ble et bokstavelig hjørnepunkt for forholdet mellom USA og Mexico, og barn og voksne ble koblet på meningsfulle måter på begge sider med erkjennelsen av at handlingene som foregår på den ene siden har en direkte konsekvens på den andre siden, " sa Rael i den Instagram-innlegg.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg som ble delt av Ronald Rael (@rrael) 28. juli 2019, kl 23:22 PDT

Han la til at arrangementet var "fylt av glede, spenning og samvær ved grenseväggen" og beskrev det som en av de "utrolige opplevelsene" fra duoens karriere.

Rael, arkitektprofessor ved University of California, Berkeley, og San Fratello, som også er førsteamanuensis i design ved San José State University, produserte installasjonen med Taller Herrería, et verksted i Ciudad Juárez.

Duoen etablerte Rael San Fratello som et arkitektonisk forskningsstudio med anstrengelser inkludert prosjektet Emerging Objects, som eksperimenterer med 3D-utskrift.

Den begynte å undersøke grensen mellom USA og Mexico i 2000, og kom med gribekonseptet som Teeter Totter Wall for 10 år siden. Disse tidlige designene og ideene er dokumentert i Raels bok Borderwall som Arkitektur, som ble utgitt som en protest mot barrieren.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg som ble delt av Ronald Rael (@rrael) 29. juli 2019, klokken 23.47 PDT

Rael San Fratellos gipsinstallasjon ved grensen mellom USA og Mexico følger en rekke kontroverser rundt den meksikanske grensemuren. Et sentralt engasjement i Trumps presidentkampanje i 2016 var at det skulle bygges en vegg mellom de to landene.

I desember 2018 nektet den amerikanske senaten imidlertid å finansiere kostnadene for strukturen på 5, 7 milliarder dollar (4, 4 milliarder pund), noe som utløste landets lengste regjeringsstans i historien. Det er siden blitt enighet om at Trumps administrasjon vil utføre reparasjoner av den eksisterende muren, i stedet for å øke lengden.

Utformingen av barrieren kom under ild da en grafikk av den foreslåtte veggen som presidenten avslørte på Twitter, fikk anledning til latter fra designere. Det ble senere avslørt at alle de åtte prototypene for veggen mislyktes grunnleggende tester.

En rekke arkitekter og designere har også utviklet tunge-i-kinnet veggalternativer, som et 1, 954 mil langt middagsbord og et flatpakning Ikea-sett.