Anonim
Image

SERA utvider Portland Playhouse med bygning pakket inn i glass og forkullet trevirke

Det amerikanske studioet SERA Architects har overhalt en 115 år gammel kirkebygning og skapt et moderne tilskudd til å huse et ideelt teaterselskap i Oregon.

Siden 2008 har Portland Playhouse operert ut av en en gang ledig kirke i byens King-nabolag. De første dagene kom gruppen seg forbi med sofasitting og andre sminkeløsninger.

Image

I 2011 vedtok byrådet at kirken ikke kunne brukes som teater, og effektivt stoppe forestillinger der. Forhandlinger fulgte, og byen ga etter hvert en spesiell brukstillatelse for bygningen.

Utøvende kunstgruppe gjenopptok ikke bare driften, men satte også igang et prosjekt for å forbedre 6 500 kvadratmeter (604 kvadratmeter) anlegget.

Image

"Med et trygt hjem i hånden, påtok Playhouse en plan for å forvandle den utdaterte bygningen til et fullt dedikert teater, " sa det lokale studioet SERA Architects, som jobbet med prosjektet for en betydelig redusert avgift.

Arkitektene jobbet på pro-bono-basis og samarbeidet med ideell organisasjon for å bestemme programmatiske behov, estetiske preferanser og strategier for vekst.

Image

De kom med et opplegg som ba om en gjennomgang av kirkebygget og bygging av et lite tilbygg for øving, samfunnsmøter og fabrikasjon av sett. Teamet designet også en utendørs komponent for en fremtidig fase.

Det 1500 kvadratmeter store tilskuddet gir teaterselskapet et moderne ansikt. En innglasset vegg definerer fronthøyden, og gir utsikt til et luftig flerbruksrom og engasjerer bygningen i nabolaget.

Skyvedører i glassdører lar interiøret strømme inn i en utegård - et øyeblikk som hjelper "symbolsk til å forsterke forbindelsene til samfunnet".

Andre fasader er pakket inn i lerkeved som ble forkullet ved bruk av shou sugi ban, en gammel japansk teknikk. Den mørke tømmerbekledningen står i kontrast til kirkens lysfargede ytre.

"Bygningen skaper en yin-yang-dialog mellom den hvitmalte kirken, mens det lyse interiørvolumet fungerer som et innbydende miljø for øving og samfunnsmøter, " sa studioet.

Inne i den nye strukturen bidro et minimalistisk design til å redusere kostnadene, mens de fremdeles imøtekommer funksjonelle behov og sikrer komfort. Lavteknologiske og passive designelementer, som takvinduer, bidrar til å redusere energiforbruket og bruksregningene.

Image

Ved siden av tillegget ligger kirken, som er fra 1904. Yttervegger ble malt på nytt, og taket ble skiftet ut.

Store forandringer skjedde innendørs, hvor warren-lignende rom åpnet for å skape bedre flyt gjennom den historiske bygningen. Ny varme-, kjøle- og elektriske systemer ble også installert.

Image

Den offentlige lobbyen fikk et nytt billettkontor, konsesjonsområde og kjønnsnøytrale bad. Teateret, med plass til 90 personer, var designet for å være svært fleksibelt.

"Det primære forestillingsrommet er designet som en svart kasseteater, slik at artistene kan konfigurere scenen og sitteplasser etter ønske, " sa teamet. "Den bakre halvdelen av bygningen inkluderer et studio for konstruksjon."