Anonim
Image

Fem design som utfordrer Trumps grensevegg mellom USA og Mexico

Etter installasjonen av svipper over grensen til USA og Mexico, har vi samlet fem eksempler på prosjekter fra arkitekter og designere som reagerer på USAs president Donald Trumps planer om å utvikle en vegg mellom de to landene.

Image

Spisebord av No-To-Scale Studio

I stedet for å bygge en barriere, foreslo malaysisk designkontor No-To-Scale Studio å lage et 1 954 mil langt spisebord. Strukturen bestod av en plate av "kontinuerlig polert marmor", og ville skvise typiske assosiasjoner til en grense ved i stedet å invitere gjester på hver side til å glede seg over hverandres selskap.

Finn ut mer om spisebord ›

Image

Fengselsmuren av Estudio 3.14

Guadalajara-baserte Estudio 3.14 kom med The Prison Wall-forslaget i 2016, rett etter at Trump kunngjorde planene sine om å styrke grensen som en del av valgkampen. Den dristige rosa konseptuelle strukturen refererer til stilen til den meksikanske arkitekten Luis Barragán for å feire Mexicos arkitektoniske arv.

Finn ut mer om The Prison Wall ›

IKEA Börder Wåll

Utgitt av det satiriske nyhetsnettstedet The Postillon, og dette spoofet av et IKEA-flatpakket møbelsett tilbød en "praktisk, ferdig løsning" for billig å bygge den kontinuerlige barrieren mellom de to landene.

Finn ut mer om IKEA Börder Wåll ›

Image

Teeter Totter Wall av Rael San Fratello

Tidligere denne uken installerte arkitektstudioet Rael San Fratello tre rosa svinger mellom den spaltede stålbarrieren slik at barn og voksne på hver side kunne leke sammen. Studioet sa at installasjonen ga en visuell fremstilling av ideen om at "handlinger som foregår på den ene siden har en direkte konsekvens på den andre siden".

Finn ut mer om Teeter Totter Wall ›