Anonim
Image

Hayri Atak Architectural Design Studio foreslår utkragende glassbasseng over den norske fjorden

Hayri Atak Architectural Design Studio har designet et konsept for et boutiquehotell innenfor en klippekant i Norge som inkluderer et utrangerbart glassbasseng.

Istanbul-praksis Hayri Atak Architectural Design Studio foreslo å bygge hotellet på et område 600 meter høyt på Preikestolen - en bratt klippe og populært turiststed vest i Norge som henger over Lysefjorden-fjorden.

Den er ment å gjenskape spenningen ved å gå ut på turstier rundt stupet, og fange følelsen av "å leve på og utover kanten".

Image

"Preikestolen har vært et av de mest spennende stedene for meg gjennom tidene. En dag sendte en venn av meg bilder av 'berget' hun fanget under sin Norge-tur, " forklarte studioets grunnlegger Hayri Atak.

"Selv om jeg ikke var der, opplevde jeg adrenalinet av å være på kanten. Da drømte jeg om å leve på og utover kanten. Rett og slett, jeg ville bare bære denne opplevelsen utover kanten, og ideen om å få denne opplevelsen inspirerte meg, "sa han til Dezeen.

Visualiteten til Hayri Atak Architectural Design Studio forestiller seg inngangen til hotellet på toppen av stupet, som har en naturlig flat overflate. Dette vil også fungere som en gigantisk offentlig visningsplattform.

Gjestene vil så bli ført ned på hotellet hvor studioet har foreslått ni gjeste-suiter og delt salongområde, som alle er innebygd i fjelloverflaten.

Rommene er fordelt på tre etasjer, og vender ut mot en felles balkong som stikker ut fra kanten for å gi uforstyrret utsikt over fjorden og fjellene rundt.

Image

Under har salongen en delt balkong som strekker seg lenger enn de som tilhører gjesterommene, og har et gigantisk utendørsbasseng.

Designet for de "mer eventyrlystne besøkende", de lange, smale bassengkantilevarene usikker ut fra kanten av balkongen og er laget helt fra glass for å fordype svømmere i landskapet og det rene fallet under.