Anonim
Image Stamba Hotel har blitt et knutepunkt for Georgias designscene

Hotellgruppen Adjara "spiller en avgjørende rolle" i Georgias kulturelle renessanse, sier reklamer

Den georgiske gjestfrihetsgruppen Adjara har laget et navn for seg selv som konverterte brutale bygninger fra Sovjet-tiden til boutiquehotell, inkludert det prisbelønte Stamba Hotel i Tbilisi. Det har også bidratt til å pleie en ny generasjon av georgiske kreative talenter.

Lokale kunstnere og designere sier at gruppens støtte har bidratt til å løfte de kreative næringene i landet.

"Viktigheten av Adjara Group er enorm, " sier Tamuna Gvaberidze, en gallerist og designkonsulent fra Georgias hovedstad Tbilisi. "De skapte en livsstil og ga et knutepunkt for kreative mennesker."

Georgia, som ligger mellom Europa og Asia i Sør-Kaukasus-regionen, regnes for tiden som en av verdens hotteste reisemål og hjem til en av de mest livlige kreative scenene.

Hotell "spilte en avgjørende rolle" i Georgias kulturelle vekkelse

Adjara Group har hjulpet begge, sa Gvaberidze, som driver Window Project-galleriet i hovedstaden.

"De følger ikke vanlige regler for hotellvirksomhet, " sa hun. "De bidrar mye til den georgiske kunstscenen, reiselivsutviklingen og veksten i hele landet."

"Prosjekter som Stamba og Rooms-hotellene har spilt en avgjørende rolle i den kulturelle renessansen og utviklingen av landet vårt på mange måter, " avtalte Nata Janberidze og Keti Toloraia fra Tbilisi designstudio Rooms Design, som beskrev gruppens tilnærming som "maverick".

Image Adjara-gruppens eiendommer inkluderer det prisbelønte Stamba Hotel i Tbilisi

Men det er en kommersiell logikk bak denne tilnærmingen, ifølge Adjara Group CEO Valeri Chekheria.

"Uansett hvor du går, gir alle de internasjonale hotellene deg nøyaktig den samme opplevelsen, " sa han. "Når du våkner, vet du ikke hvilken by du er i. I Georgia ønsker vi at folk skal få denne lokale opplevelsen med lokal mat og kultur."

Adjara har som mål å bidra til å fremme georgisk kultur

Målet er å introdusere besøkende til moderne georgisk kultur, sa Levan Berulava, konsernets administrerende direktør.

"Vi støtter lokale artister, vi gir dem rom, gir dem alle mulighetene for deres ambisjon, " sa han. "Vi inviterer mange musikere til å komme og bo på stedene våre for å hjelpe deg med å utvikle klubber og musikkscene."

"De offentlige områdene våre brukes også til ikke-kommersielle popup-arrangementer, offentlige samtaler og så videre."

Gruppens hoteller, som også inkluderer Rooms Hotel og Fabrika-vandrerhjemmet i Tbilisi, og et annet Rooms Hotel på Kazbegi i det fjellrike nord i landet, er alle ombygginger av spartanske institusjonsbygninger som ble bygget da Georgia var en republikk av Sovjetunionen.

Image Fabrika-vandrerhjemmet inneholder mellomrom for ikke-kommersielle popup-arrangementer

En ubebygd fløy av Stamba Hotel er avsatt for å gi gratis studioplass for kunstnere og designere. Denne etasjen kalles Stamba D Block, og huser vanskelige talenter som designer og rapper Max Machaidze og kunstorganisasjonen Propaganda Network og er vert for eksperimentelle utstillinger og spillejobber.

Det pålegger lokale arkitekter og designere å jobbe sammen med det interne designstudioet Adjara Arch Group.

Gruppens første hotell med eget merke, Rooms Hotel i Kazbegi, var et samarbeid med Rooms Design, som også jobber med interiøret i konsernets siste satsning, Rooms Hotel Kokhta, som skal åpnes senere i år.

Hvert av Adjara Groups hoteller har en uniform designet i samarbeid med en lokal designer

Selskapet samarbeider med lokale motedesignere for å lage uniformer for sine ansatte, og har et "hotel atelier" basert på Stamba Hotel som sysselsetter et dusin designere og skreddersyr i regi av kostymedesigner Tinatin Kvinikadze. Uniformer opprettes for hvert nye hotell, og stiler endres med årstidene.

"Vi samarbeider med forskjellige georgiske motedesignere, " sa Chekheria. "Vi samarbeider med dem hver sesong."

Gruppen jobber med lokale bønder for å skaffe råvarer til restaurantene sine, og har lansert sitt eget agro-entreprenørskapsprogram, og kjøper over 4000 hektar jordbruksarealer i Kakheti øst i Georgia for å dyrke mat til restaurantene og utvikle et parallelt agro-turismeprosjekt .

Image Georgias første innendørs vertikale gård ligger i Stamba Hotel

På Stamba Hotel har det opprettet Georgias første innendørs vertikale gård. Under ledelse av gründer Tusya Gharibashvili har den 200 kvadratmeter store installasjonen syv nivåer som dyrker grønnsaker, bær og salat, og bruker 75 prosent mindre vann enn tradisjonelle jordbruksmetoder og forsyner hotellet med ferske, organiske råvarer.

Gruppen støtter også lokale kulturinstitusjoner inkludert Tbilisi Architecture Biennial, hjalp til med å sette opp Tbilisi Photo Festival, og lager et fotografimuseum på Stamba Hotel.

Gigi Shukakidze, medgründer av Tbilisi Architecture Biennial, sa gruppen hadde vært "store bidragsytere" til den lokale kreative scenen. "De har blitt støttet ganske mange festivaler, offentlige foredrag, så vel som individuelle kunstners verk, " sa han.

Adjara Group har vokst dramatisk siden første hotellet i 2010

Adjara Group ble lansert like etter Georgias traumatiske krig i 2008 med Russland, som resulterte i den pågående okkupasjonen av en del av landet av sin enorme nabo, og har kommet til å legemliggjøre landets uavhengige og individualistiske ånd.

Selskapet, som nå er den største gjestfrihetsgruppen i Georgia, åpnet sitt første hotell i 2010, da det sikret seg en franchise for å opprette et Holiday Inn i hovedstaden Tbilisi.

"Vi startet gruppen i 2010, etter krigen, " sa Chekheria til Dezeen. "Det var en veldig vanskelig tid for Georgia, så vi trengte en slags tillit fra kunder. De ønsket ikke å bo på lokale hoteller på den tiden, så vi kjøpte den første Holiday Inn-franchisen i Georgia."

De jobbet med Rooms Design og konverterte den sovjetiske tiden Adjara Hotel til et destinasjon som er mer stilig og moderne enn det typiske internasjonale kjedehotellet.

Image Rooms Hotel i Kazbeki var det første hotellet i landet som ble medlem av Design Hotels-nettverket

De startet selv sitt neste prosjekt, og konverterte et forlatt sanatorium med sovjet-tid med utsikt over Kazbek-fjellet til det første Rooms Hotel.

"Da vi dro dit var det bare strukturen i bygningen, og som alt annet ble ødelagt, " sa Chekheria. "Vi fant de gamle arkitektoniske tegningene, og vi beholdt strukturen i bygningen."

Utsiden av hotellet har blitt kledd i tømmer mens interiøret er innredet i en eklektisk stil basert på New York-interiør, med store, åpne planrom, røffe tregulv og en blanding av vintage og moderne møbler.

"Det er inspirert av New York på 1930-tallet, " sa Chekharia.

Hotellet, det første i Georgia som ble medlem av Design Hotels-nettverket, ble en øyeblikkelig suksess og ble fulgt av et andre Rooms Hotel i Vera-distriktet i Tbilisi, i en fløy av et forslått forlag der kommunistiske aviser ble trykt.

Hvert prosjekt designet for å være "super local"

Stamba Hotel, som okkuperer en annen fløy i samme bygning og tar navnet sitt fra det georgiske ordet for trykking, åpnet i 2018. Hotellets atrium beholder det dramatiske fleretasjes betongrom i det opprinnelige bygget og transportbåndene som flyttet aviser rundt som de ble skrevet ut. Det ble kåret til Årets nye konsept på AHEADs internasjonale hotellpriser.

Før det arbeidet de med Multiverse Architecture, gjorde de en tidligere plaggfabrikk i Tbilisi'a Chughureti-distriktet om til Fabrika, et multifunksjonelt rom som inneholder et herberge, et samarbeidsrom, studioer og barer.

I hvert prosjekt har tilnærmingen vært lik. "Konseptet er å pusse opp det gamle, " sa Berulava.

"Vi ser etter steder som har en historie bak seg, denne sovjetiske brutalismen, og vi beholder sjelen og viser historien deres, " sa Chekheria. "Og vi synes det skal være superlokalt hver gang, veldig lokalt for stedet, enten det er i en landsby, landskapet eller en by."

Image Max Machaidze opprettet planter potter fra keramiske isolatorer på Stamba Hotel

Det kommende hotellet Rooms Hotel Kokhta, som imidlertid ligger på skistedet Bakuriani, vil være gruppens første nybyggesatsing. Nata Janberidze og Keti Toloraia fra Rooms Design, som jobber med interiøret, sa at prosjektet vil være "annerledes enn alt du har sett før".

Gruppen eies av Temur Ugulava, som gir mye av den kreative visjonen for hotellene og andre prosjekter, som inkluderer restauranter og barer.

Janberidze og Toloraia beskrev Ugulava som en "fantastisk gründer og visjonær, men også en utmerket designer."

"Han er en super kreativ fyr, " avtalt designer Max Machaidze, som jobbet med Ugulava på Stamba Hotel, og ga kunstverk og gjenstander, inkludert de enorme vintage keramiske isolatorene som fungerer som plantepotter i hele lokalet og strømpylonen som sitter i gårdsplassen.

"Han designet hele greia av seg selv, og jeg hjalp ham med det. Det var som en ping-pong tankevekslingsprosess."

Adjara Group planlegger å utvide internasjonalt

Ytterligere to hoteller planlegges for Georgias kyst ved Svartehavet, men Adjara Group planlegger også å ta konseptet sitt til Amerika.

"Vi er klare til å gå internasjonalt, og vi tror det er et godt tidspunkt å dra og gjøre noe i New York, " sa Chekharia. "Vi var der et par ganger for å se etter noen bygninger."

Chekharia og Berulava bodde begge i New York tidligere i karrieren og sier at byen var en inspirasjon for deres gjestfrihetsprosjekter tilbake i hjemlandet.

"Vi bodde i en bakevje her på 90-tallet da Sovjet raste sammen, " sa Chekharia. "Det var en veldig mørk tid. Når du er i New York, hvor du får en god utdannelse og god opplevelse, kommer tiden for at du betaler landet ditt tilbake."