Anonim
Image

El Sindicato bygger bittesmå Casa Parásito på et tak i Ecuador

Det ecuadorianske studioet El Sindicato Arquitectura har bygget en 12 kvadratmeter stor parasittstruktur på toppen av en bygning i Quito.

Casa Parásito, som oversettes som Parasite House, opptar en liten plass på taket av en eksisterende bygning som ligger i San Juan-området i Ecuadors hovedstad.

Image

Huset, som festes til platen til den eksisterende strukturen via stålfundamenter, består av et bad, kjøkken, seng, lagring og plass til å spise, jobbe og sosialisere, alt innenfor det 12 kvadratmeter store fotavtrykket.

Som mange andre parasittboliger er det avhengig av vertsbygningen for støtte eller tjenester.

"Casa Parásito er et minimalt designobjekt, fokusert på å løse de grunnleggende behov for beboelse for en person eller et ungt par, " sa El Sindicato Arquitectura i en prosjektbeskrivelse.

Studioet valgte en A-rammer tømmerstruktur som gjorde det mulig for en åpen plass inne for å få mest mulig ut av det begrensede området. Konseptet kommer fra søken etter et optimalt sted å leve i henhold til aktiviteten vi utfører, la den til.

I første etasje er det avsatt et rektangulært åpent område for forskjellige aktiviteter, med tilleggsfunksjoner som kjøkkenbord, bad, seng, lagring og et skrivebord som er ordnet på kantene. Sengen ligger på en forhøyet plattform, og fyller det gavlhemset over.

"De utilitaristiske rommene, ved siden av den rektangulære kjernen, er innenfor trekanter og romboider, " fortsatte studioet. "Disse geometrier, bortsett fra at de inneholder sin egen aktivitet, gir de stabilitet til hele strukturen."

Et stort trekantet vindu fyller den nordlige fasaden, og lar rikelig med naturlig lys inne og utsikt til den omkringliggende byen, samt vulkanene Cotacachi, Imbabura, Mojanda og Cayambe.

Frostet glass, i mellomkant, fronter den sørlige fasaden for å tilby belysning og ventilasjon, samtidig som beboerne bevares privatliv fra naboer. Øst- og vestsiden, som får direkte sollys året rundt, er pakket inn i stålpaneler for å blokkere direkte sollys.

Innvendig er veggene og gulvene foret med Oriented strand board (OSB). Studioet etterlot et gap på 12 centimeter mellom treforet og den metalliske strukturen, som er fylt med kokosnøttfiber som isolerende materiale.

Møbler holdes enkle og sparsomme, inkludert et trebord og et lite spisebord og stoler.

El Sindicato Arquitectura har til hensikt Casa Parásito å gi et eksempel for fremtidig utvikling.