Anonim
Image

Hvite betongskodder foran brasiliansk universitetsbygning

En overbygd gate skjærer gjennom denne nye universitetscampusbygningen i Nord-Brasil designet av Rede Arquitetos, Croquis Projetos og Neudson Braga, og gir et skyggefullt og luftig område for studenter å omgås klasser.

Bygningen utvider Universidade Federal do Ceará (UFC) campus i den brasilianske byen Crateús med klasserom, laboratorier, kontorer og fleksible rom. Det er den andre strukturen som er bygget på det nye campus, og er en del av et større utviklingsopplegg for UFC.

Tre arkitekturstudioer samarbeidet om designen. Teamet var sammensatt av arkitekten Neudson Braga, med firmaene Rede Arquitectos og Custodio Santos Arquitetura, tidligere kjent som Croquis Projectos.

Mange sider av designet ble drevet av regionens tørre klima. Teamet benyttet seg av flere strategier for å holde bygningen kjølig, inkludert bruk av hvit betong til utsiden, store svingbare brise-såler på fasaden, og screening av visse områder med mønstrete betongblokker for å forbedre luftstrømmen.

Image

Den sentrale ryggraden som skjærer gjennom bygningen hjelper studenter, fakultet og ansatte å bevege seg rundt uten å måtte gå utenfor. Den søylefrie plassen ble oppnådd ved å ha lette stålstoler mellom hver halvdel av bygningen.

"Strukturen til vingene er av armert betong og av stål i tildekningen av det sentrale tomrommet og sameksistensmodulen, uten at søyler forstyrrer den indre ruten, " sa teamet i en prosjektbeskrivelse.

Konseptuelt koblet arkitektene to "utdanningsvolum" med et samlingsområde mellom seg. De to blokkene danner en hund-benform som består av klasserom i klasserommet som er organisert langs to sett med parallelle korridorer som krysser hverandre i uregelmessig vinkel.

Møtepunktet for disse volumene er et dobbelthøydeplass. Studentfasiliteter som kafeteria og trykkeri ligger her, ved siden av en overbygd samlingsplass. I følge designteamet "svinger dette til utsiden av bygningen, med et program uten definerte bruksområder".

Åpne trapper fører til det øvre nivået, hvor mezzaniner og broer i sirkulasjonen gir tilgang til flere klasserom og kontorer.

Klasserom og andre programrom som kjører, er satt tilbake fra kanten av bygningen for å unngå gjenskinn og overoppheting i interiøret. Betongskjermer med dobbel høyde satt i forskjellige vinkler danner fasaden og skjuler bygningens mekaniske utstyr.

I områdene som har vinduer direkte utendørs, begrenset arkitektene størrelsen på åpningene, og skapte små hullete åpninger i stedet for å bruke store glassflater.

Hvit betong, bygningens primære materiale, blir stående utsatt i de fleste rom. Enkle og funksjonelle møbler tilbys i hele bygningen, sammen med plantører og små hager som gir vegetasjon selv innendørs.