Anonim
Image AI: Mer enn Human-utstilling på Barbican Centre i London

Topp 10 utstillinger for arkitektur og design: våren 2019

For å fortsette vår kvartalsvise guide til de beste arkitektur- og designutstillingene rundt om i verden, har vi valgt 10 av de beste å besøke. Hvis du vil finne ut om bransjearrangementer som finner sted i april, mai og juni, for eksempel Milanos designuke, kan du se på den omfattende guiden for måned.

Image

Designing Women
NGV International, 180 St Kilda Road, Melbourne, VIC 3006
28. september 2018 - 28. september 2019

Med utmerkede talenter som Zaha Hadid og Neri Oxman, ser denne utstillingen på rollen som moderne kvinnelige designere, fra smykker og produktdesign til arkitektur og digitale verk.

Image

Det ideelle hjemmet: Kunst og design
Powerhouse Museum, 500 Harris St, Ultimo, NSW 2007
3. november 2018 - 19. mai 2019

Ideal Home utforsker innenlands arkitektur, design og teknologi i Australia de siste 100 årene, med et spesielt fokus på spørsmål som oppstår i hjemmet, for eksempel innenlandske overgrep, samt hjemløshet og rimelige boliger.

Image

Broken Nature: Design Takes on Human Survival
La Triennale de Milano, 6 Viale Emilio Alemagna, 20121 Milan
1. mars - 1. september 2019

Med prosjekter av blant annet Kelly Jazvac og Formafantasma, fokuserer Broken Nature på forholdet mellom mennesker og natur, med særlig vekt på antropocene-tiden - en foreslått ny geologisk epoke, der menneskelig innvirkning er den dominerende kraften på jordens geologi.

Image

Ny ordre: Kunst og teknologi i det tjueførste århundre
Museum of Modern Art, 11 West 53 Street, 10019 New York
17. mars - 15. juni 2019

Denne utstillingen ser på forholdet mellom teknologi og samtidskunst gjennom en serie levende digitale simuleringer og store installasjoner fra de siste 20 årene.

Image

Balkrishna Doshi: Arkitektur for folket
Vitra Design Museum, 2 Charles-Eames-Strasse, D-79576 Weil am Rhein
30. mars - 8. september 2019

Denne utstillingen på Vitra Design Museum presenterer et internasjonalt perspektiv på den Pritzkerprisvinnende arkitekten Balkrishna Doshi. Det første retrospektivet av hans arbeid utenfor Asia, og har som mål å åpne Doshis arbeid og den større konteksten av moderne indisk arkitektur for verden.

Gunilla Palmstierna-Weiss
Moderna Museet, 7 Slupskjulsvägen, 111 49 Stockholm
30. mars - 29. september 2019

Arbeidet til den svenske scenografen og billedkunstneren Gunilla Palmstierna-Weiss demonstreres i denne utstillingen gjennom et utvalg modeller og skisser laget mellom 1964 og 1984. Palmstierna-Weiss var påvirket av De Stijl-bevegelsen og Bauhaus, når det gjelder den symbolske funksjon av farge.

Mary Quant
V&A, Cromwell Road, London, SW7 2RL
6. april 2019 - 16. februar 2020

Inkludert mer enn 200 plagg, avslører denne utstillingen hvordan Mary Quant lanserte en moterevolusjon på Storbritannias klesmarked på 1960-tallet, og inneholder tidligere usettede stykker fra hennes personlige arkiv.

Image

AI: Mer enn menneskelig
Barbican Centre, Silk Street, London, EC2Y 8DS
16. mai - 26. august 2019

Med forskningsprosjekter av MIT og Neri Oxman, samt installasjoner fra kunstnere inkludert Massive Attack, teamLab og Es Devlin, utforsker denne interaktive utstillingen kreative og vitenskapelige utviklinger innen kunstig intelligens.

Image

Human-Nature
Red Dot Design Museum, 11 Marina Boulevard, Singapore 018940
27. februar til 20. september 2019

Human-Nature undersøker robotenes rolle i samfunnet, så vel som problemene med etikk og autonomi rundt temaet. Utstillingen inneholder et bredt spekter av teknologi bygget for å forbedre menneskelivet, for eksempel droner, smart mote og Sonys Aibo-hund.