Anonim
Image

"Du trenger ikke å være veganer for å leve bærekraftig"

Vi trenger ikke alle å bli veganer for å skape en bærekraftig og biologisk mangfold fremtid, faktisk tvert imot, argumenterer designer Sebastian Cox, som svar på Erez Nevi Panas forslag om at vegansk design kan begrense klimaendringene.

Erez Nevi Pana skrev nylig en artikkel for Dezeen om vegansk design, som jeg følte jeg måtte svare på. Hans oppgave er "å veganise design", skape "skyldfrie" produkter. Selv om jeg er enig i at kjøttindustrien trenger reformering, trenger du ikke å være veganer for å leve bærekraftig, og jeg føler ingen skyld i å foreslå en fremtid med dyreprodukter.

Jeg møtte Erez på en paneldiskusjon i fjor og ble fascinert av å vite at mange av elementene vi bruker til å lage møbler i verkstedet vårt ikke er veganske. Lim, sand bakgrunnsbilder, til og med maskinkomponenter, kan inneholde animalske produkter. Denne tankedypen er virkelig overbevisende. Jeg beundrer Erez sitt arbeid og respekterer hans engasjement for det han tror. Jeg applauderer veganisme for å ha foreslått radikale endringer, men jeg tror den veganske løsningen er forenklet og jeg utfordrer forestillingen om at vi alle må bli veganer.

Design kan ha en viktig rolle i omformingen av hvordan vi skaffer eller dyrker materialer og ressurser. Først på linje for en ny vurdering - snarere enn et forbud - er systemet vårt med oppdrett og slakting av dyr, hvorav mye er beklagelig. Det andre vil være å omforme dyrking av plantebaserte ressurser, enten det er mat, fibrøst materiale som lin eller biomasse. Så mye som vi trenger for å bli kvitt bur, må vi tenke nytt på sprøytemiddel-gjennomvåt monokulturer som desimerer insektantall.

Jeg applauderer veganisme for å ha foreslått radikale endringer, men den veganske løsningen er forenklet

Vår nåværende kjøttindustri skaper løsrivelse fra naturen. Å ikke se sammenhengen mellom en plastpakket pakke med kjøttdeig og svinene den kom fra, er en av modernitetens største synder. Men dette gjelder også for plantebaserte råvarer; alternative melker er mer mystiske for meg enn et kyllingbryst. Utfordrende for løsrivelse er der løsningene på miljøproblemene våre ligger, og det er her designens historiefortellingsevner kan generere endringer.

Imidlertid, hvis vi oppsøker og skandaliserer hvert produkt som er avledet av dyr, kan vi i beste fall distrahere oss fra større problemer og i verste fall forårsake økologiske problemer. Økologi er kompleks, og ikke egnet til forenklede binære løsninger. Naturen i seg selv er ikke vegansk, så å bli vegansk er å gå ut av systemet vi utviklet oss i, på et tidspunkt der vi må komme nærmere den.

Vi lever for tiden i en epoke med menneskelig forårsaket masseutryddelse og tap av arter, som er en like stor trussel for vår eksistens på denne planeten som sammenbrudd i klimaet. Prinsippene for å gjenopprette økologiske funksjoner - ofte omtalt som ombygging - ser ut til å være en god måte å takle dette i ethvert landskap. For eksempel, i stedet for å redde en truet fugl med et avlsprogram for fangenskap, er det ofte bedre å gjenopprette den utviklede næringskjeden til den fuglen ved å stimulere biologisk mangfold.

Det er mange eksempler på gjenoppbygging som gjenoppretter biologisk mangfold, som gjeninnføring av ulv i Yellowstone nasjonalpark i USA, eller Knepp-godset i Sussex, England. Grunnlaget for denne helhetlige tankegangen er å vurdere balansen mellom planteetere og rovdyr som utviklet seg i et bestemt landskap. Grazers eller nettlesere stimulerer ny plantevekst og rovdyr er nødvendige for å holde antallet i sjakk, eller flytte dem videre, for å forhindre overbeiting. Naturen er finstemt og balansert.

Naturen i seg selv er ikke vegansk, så å bli vegansk er å gå ut av systemet vi utviklet oss i

Jeg velger å kun spise kjøtt som kommer fra forskjellige beiteområder eller ville landskap. Dette betyr at jeg ikke spiser kjøtt ofte, en gang eller tre ganger i uken, og det er det jeg omtrent har beregnet at Storbritannia kan gi. For eksempel kommer storfekjøttet jeg spiser fra et selskap stiftet av et ungt par som oppdretter eldgamle avlsfe på opplandsskrubb og skog, lånt eller leid av lokale grunneiere. Flokkens vinterdiett er for det meste bramble, bracken og unge treskudd; ingen korn her.

De er hardføre nok til å overleve utenfor året rundt og krever lite i veien for veterinæroppmerksomhet. Disse eldgamle rasene kan bære 230 forskjellige typer blomsterfrø i pelsen og tarmen, hvorav noen har utviklet seg til bare å bli distribuert av beite pattedyr. Frøene de sprer, danner grunnlaget for forskjellige næringskjeder, som er den typen påvirkning vi trenger for å styrke bestander av sjeldne arter.

Drøvtyggere med forskjellige beite dietter slipper ut mye mindre metan enn industrielt oppdrettede husholdningsekvivalenter, og "mobbeite" ville besetninger har lavere utslipp da de stimulerer umiddelbar gjenvekst når de beveger seg gjennom landskapet.

Det er verdt å trekke frem at etter min mening er Erez-tallene knyttet til dyreutslipp unøyaktige. FNs mat- og jordbruksorganisasjon anslår at dyreavl utgjør 14, 5 prosent av menneskeskapte globale klimagasser. Vilde beitemarker bruker også mindre jordbruksarealer som kornavlinger ikke er nødvendige for å mate dem, og de bruker marginale land eller skog.

Jeg tar ikke lett på et dyrs død, etter å ha opplevd å drepe min egen mat.

Dette for meg er hvordan vi skal oppdra kjøtt og animalske produkter. Alle ressurser bør tas ut på en ansvarlig og respektfull måte biprodukter fra naturens første landskap. Skala ideen om vilt kjøtt og dyreprodukter, så skaler du dyreliv av alle slag. Skala avlinger av soya eller mais, og du får monokultur med lite mangfold. Og monokultur er veldig ofte problemet.

For eksempel antas trær å være gode hvor som helst, men det er eksempler på at nyplantede skoger ødelegger leveområder som barskogplantasjer plantet i Flow Country på 1980-tallet. Hvem hadde trodd at skogbruk kunne redusere biologisk mangfold?

Kan vi utforme dagens bruk av monokultur? Kunne vi bruke teknologi for å distribuere og flytte dyrkede ressurser i biodiverse mosaikker? Jeg kan se for meg en utvinningsalder representert av den lette og nøyaktige dronen i stedet for den tunge skurtreskeren.

Jeg tar ikke lett på et dyrs død, etter å ha opplevd å drepe min egen mat. La meg minne deg om at intet vilt dyr dør eldre i en seng. Et eksempel på et rovdyrfritt (menneskelig eller ikke-menneske) beitet økosystem er Oostvaardersplassen, et gjenvokst landområde i Nederland. De ikke-predated planteetere overgrazed og begynte å sulte. Rangers måtte kalle 3000 dyr på en vinter for å tilbakestille balansen.

Naturen er grusom, og selv om ingen dyr velger død, kan død ved menneskelige hender være den snilleste enden på livet for byttedyret. Hvis vi trenger beitedyr, og død er en viktig del av vilt liv, hvorfor ikke bruke ressursene dyr gir? Jeg lurer på hva som skjedde med de 3000 utsultede kroppene på Oostvaardersplassen.

En virkelig bærekraftig materiell kultur er bare mulig med materialer som kan hentes ut og returneres til jorden. Vi bør studere bruken av materialer i vår fortid, som panert krittgulv - en middelaldersk betong laget av knust kritt og melkevassle, eller kalkpuss som holdes sammen med møkk, oksehår og halm, bedre enn sementpuss i sin fleksibilitet . Vi bør gjenopplive og foredle denne typen materialer.

Det er først i relativt nyere tid at vi har vært så ødeleggende for andre arter

Erez trekker frem effektiviteten i kjøttindustrien for å utnytte enhver unse av dyrets kadaver. Med moderne teknologi kan vi gå lenger enn våre ressurssterke forfedre ved å utvikle raffinerte materialer fra disse organiske forbindelsene. Kombinert med nye og tradisjonelle plantebaserte materialer, kan vi ha en fantastisk bred og biologisk nedbrytbar materialgane.

Designere skal ikke bli distrahert av puristisk vegansk ideologi, men bør fokusere på å bruke alle ressurser som arbeider med naturens skuddpremie, eller utforme metodene for å trekke dem ut. En god start kan være maskiner eller systemer for småskala oppdrett, og gir kontroll i hendene til mange små produsenter på samme måte som den stasjonære 3D-skriveren har fremmet den nylige 'Maker Movement'. Kanskje utstyr for marginalt land eller bybruk som presser eller såmaskiner.