Anonim
Image

Beems innledende belysningskolleksjon har to grafiske LED-pendler

Den britiske designeren Samuel Wilkinson har avslørt de to første designene fra det nye belysningsmerket Beem, med buede, rette og spiralformede linjer.

Etter å ha kunngjort lanseringen av Beem under Milanos designuke i april, har Wilkinson gitt ut merkets første kolleksjon med to LED-lamper, som vil bli debutert som en del av The Conran Shop 's Autumn / Winter lighting collection.

Kalt Smile og Curli. De to designene bruker begge den nyeste LED-teknologien med fleksibelt glødetråd, som gjør at pærene kan formes til lekne former.

Image Beems lys bruker den nyeste LED-teknologien med fleksibel glødetråd

"Historisk har lyspæredesign ikke vært et raskt bevegende felt. De samme formene har dominert markedet i flere tiår - stort sett av nødvendighet, ettersom glødeteknologi har begrenset mulighetene for formell variasjon, " sa Beem.

"I dag gjør imidlertid fremskritt innen LED-pærer med fleksible glødeledere designere i stand til å forfølge radikale nye retninger og utvikle tidligere umulige former - og Beem er verdens første merke som hengi seg til denne teknologibaserte kreativiteten."

Smile-lampen kan skryte av en enkel, grafisk design, bestående av en enkelt glassstang med et fleksibelt glødetråd og festet til en keramisk sokkel. Lyset kommer i tre forskjellige former: en U-form, en smileaktig oppoverkurve og en rett linje.

Curli-lampen er designet for å se ut som en virvel av lys. Inspirert av den dekorative vri - eller krøllingen - som finnes i kalligrafi, har den formen av en kontinuerlig asymmetrisk spole som krøller seg rundt pæreholderen.

Smile-lampen kommer i tre forskjellige former: en U-form, en smileaktig oppoverkurve og en rett linje

"Vi satser bevisst på å lage moderne former. Pæremarkedet er mettet med retro styling - det er godt å skape noe annet, " sa Wilkinson til Dezeen.

"Vi innså at nesten alle pærer gikk nedover og så ut til å strømme ut fra pæreholderen. Vår første reaksjon var å lage former som gjør det motsatte - hvorfor ikke gå oppover og visuelt skille delene?" han la til.

"Et lys blir en skulptur i luften - hvorfor vil du se på klumpen til pæreholderen over den? Hvorfor ikke verken gjemme den med pæren, som i Curli, eller gjøre den til en sentral del av designets visuelle balanse, som med Smile-serien? "

Image Curli-lampen er designet for å se ut som en virvel av lys

Hvert lys blir opplyst med den nyeste LED-teknologien for mykt glødetråd, som kan avgi sterkt, varmt lys i opptil 25 000 timer mens du bruker så lite energi som mulig.

Lampene kan henges opp på egen hånd eller ordnes i gruppe. En innovativ roterende mekanisme gjemt inne betyr at lysene enkelt kan justeres slik at de passer opp med omgivende pærer.

Wilkinson var designeren av Plumen 001 lavenergipære. Designet, som ble kåret til årets design i 2011, har holdt ut i popularitet og ble nylig relansert i LED-form.

For Beem har Wilkinson inngått et samarbeid med LED-belysningspesialister Chris Stimson og Bujar Shkodra, grunnleggerne av pæreprodusenten Well Lit.

En innovativ roterende mekanisme gjemt inne betyr at lysene enkelt kan justeres

Stimson og Shkodra etablerte Well Lit i et forsøk på å "bryte kvelertaket til store selskaper som oversvømmet markedet med dårlig kvalitet, overprisede LED-pærer". Wilkinson begynte først å jobbe med duoen i 2016.