Anonim

Tom Sachs oppdaterer Nike Mars Yard-trener for å ligne sko som bæres av astronauter

Den New York-baserte artisten Tom Sachs har gitt ut en oppdatert versjon av Nike Mars Yard-trenerne sine, som ser ut som måneformene som astronauter har på seg.

Den nyeste utgaven av treneren, Nike Mars Yard Overshoe, har et nylonforsterket dyneema - en tett polyetylen - overlakk sydd på en tidligere iterasjon av skoen, med en strikket krage på innsiden. Den kan bæres rulles opp eller ned avhengig av værforholdene.

"Dyneema er supersterk og de bruker den til båtsegler, så den er ugjennomtrengelig for vær. Du kan også rulle ned posen når du er inne i oppvarmede områder, slik at foten din kan puste, " sa Sachs til Dezeen.

Image

"Vi designet den [den originale Nike Mars Yard-trener] for å være lett og pustende, men den andre siden av den mynten er at den andre tiden det er en dråpe regn, føttene dine er våte og kalde, og det er elendig, " forklarte han.

Designeren sa til at skoen ville være egnet for en våt mars, som han beskriver som "årets verste måned". "Det er vått, føttene dine er våte hele mars måned, " sa Sachs.

Image

Med aksenter av lyseblå, hvit, krem, svart og rød, er treneren festet med tykke spenner og tykke hvite nylonstropper. Den lysere fargepaletten og ekstra maskinvare ligner bedre fottøyet som astronauter har på seg i verdensrommet.

Når overlakken dras oppover, kan den sikres ved hjelp av en vippebånd og magnetiske stropper som fester materialet på plass rundt benet.

Alternativt, når rullet ned, avslører trener en kremfarget tunge med en knallrød stropper, en sløyfe med materiale på tungen som brukes til å hjelpe brukeren å ta på skoen.

Image

Den første Mars Yard-skoen dukket opp i en 2012-utstilling med skulpturer av murstein og tegninger av kunstneren av romrelaterte gjenstander. Utstillingen inkluderte også modeller av letekjøretøyer, passestasjoner og oppdragskontrollbanker og fant sted i New Yorks Wade Thompson Drill Hall.

Sachs designet opprinnelig skoen for en maskiningeniør ved NASAs Jet Propulsion Lab, som skapte kollisjonspute som ble brukt i Mars Exploration Rover-oppdragene.

Skoen ble senere oppdatert i 2017 for å inkludere en polyester-netting, i stedet for den forrige Vectran, et materiale som ble brukt til å lage disse kollisjonsposene.