Anonim
Image

Alex Chinneck løsner veggene i et fordømt kontorbygg

Veggene i en snart skal rives kontorbygning i Kent, England, ser ut til å ha blitt glidelåst i denne installasjonen av kunstneren Alex Chinneck.

Image

Det åtte meter lange kunstverket, som kalles Åpen for publikum, ligger i et tidligere garveri nær Chinnecks nye studio i Ashford, som for tiden er tomt og står foran riving.

Den består av en enorm dobbelt glidelås, som ser ut til å åpne forsiden av bygningen i 1960-årene, og en lignende enkel glidelås som går langs siden. Begge glidelåsene ser ut til å bøye veggene i bygningen, for å avsløre et forsett interiør.

Image

Kunstneren er kjent for sine surrealistiske prosjekter som smelter sammen kunst og arkitektur. Han har tidligere laget et stort rip i en bygning i London og forvandlet et Margate-hus for å se ut som fasaden gled av.

Denne siste installasjonen refererer til kontorbyggets historie som hjemmet til en lær- og tekstilprodusent, men henviser også til den forestående rivningen. Chinneck beskriver det som "teatralsk og surrealistisk".

Image

"Det er en historie med tekstil som mates inn i språket i glidelåsen, " sa han til Dezeen. "Bygningen bød på en god mulighet fordi den, med tanke på riving, ga oss skulpturell frihet til å åpne den for elementene."

"Når vi introduserer en fortelling, tar vi komplekse veier for å komme til enkle øyeblikk, som er ganske tilgjengelige og konseptuelt lette - vi holdt det lekent med glidelåsen, " la han til.

Chinneck unnfanget og produserte prosjektet over en periode på to måneder. Han vil ikke røpe nøyaktige detaljer om hvordan den nye fasaden ble laget - men han sa at han brukte en kompositt av gummi og andre fleksible materialer.

Strukturen ble installert på fronten av bygningen på en natt. Det åpnes for publikum i morgen 2. august.