Anonim

Philipp Schenk-Mischke lager keramikk og møbler som til dels er tilfeldig i design

Royal College of Art-utdannet Philipp Schenk-Mischke tar sikte på å bringe et element av kaos til designene sine, som inkluderer lopede vaser og bord som holdes sammen av metallklatter.

Schenk-Mischke opprettet disse to produktene som en del av et prosjekt han kaller Process Plug-Ins, som han opprettet for Design Products-mesterkurset ved RCA, og presenterte under utstillingen tidligere i sommer.

Han ønsket å undersøke hvordan han kunne forstyrre tradisjonelle produksjonsprosesser, for å gjøre dem mer tilfeldige. Målet var å lage verk som gjenspeiler hans egen status, som en ung designer i en DIY, post-internett-kultur.

Image

Navnet Process Plug-Ins refererer til design av nettsteder, hvor plug-ins enkelt kan justere eller hacke designet.

"For eksamensprogrammet mitt hadde jeg som mål å lage iterasjoner av klassiske huslige objekter ved å introdusere plugins som forvrenger det vanlige resultatet, noen ganger kraftig, " sa Schenk-Mischke.

"Målet mitt med dette prosjektet er å se på tradisjonelle prosesser - for eksempel produksjonsmåter, montering eller bruk - og ødelegge dem for deres enkelhet og forutsigbarhet, " forklarte han.

Image

Det første produktet, kalt BTM Ceramics, er et sett med fargerike keramiske vaser, som alle har bøyninger og ufullkommenheter.

For å lage dem, former Schenk-Mischke enkle vaseformer, og plasserer dem på en vibrasjonsplate, mens leiren fremdeles er våt. Vibrasjonene forvrenger vasens form på en tilfeldig, organisk måte.

Image

"Designprosessen var veldig eksperimentell og svingte mellom å prøve å få en viss grad av kontroll over tilfeldigheten som blir introdusert av plug-ins uten å gjøre meg foreldet som produsent, " sa designeren.

"Selv om kroppsvibrasjonsplaten (som sier BTM på den, derav navnet) kan virke tilfeldig valgt, ble den foranført av mer enn 200 eksperimenter med å riste og vibrere forskjellige former på forskjellige maskiner som jeg bygde i løpet av det siste året, " han la til.

"Jeg ser på kondisjonsplaten som et verktøy å jobbe og lage med, på lik linje med en meisel eller en hammer."

Image

Schenk-Mischke har også laget to møbler ved bruk av plater av Crema Marfil marmor og aluminium - et bord og en bokhylle. Disse designene kalles Primitive Fixings, og har tilpassede "negler" i aluminium.

Designeren lager dem ved å bore kanaler direkte gjennom materialet der festene måtte være. Deretter fyller han disse kanalene med smeltet metall, og tillater et lite søl på toppen.

Sølene danner sopplignende former som fungerer som et spiker eller skruehode og holder bitene tett sammen.

"Sølen blir en klatt som sitter på toppen av leddet, som ligner et skruehode, men som minner mer om smykker, " sa Schenk-Mischke.

Image

Designeren håper at prosjektet hans kan trekke oppmerksomhet til det uttrykksfulle potensialet i industrielle materialer og også foreslå hvordan utilsiktet design kan komme sammen med forsettlig konstruksjon.