Arkitektur

Lund Hagem installerer Y-formet hytte på en bakketopp over norsk skianlegg

Lund Hagem installerer Y-formet hytte på en bakketopp over norsk skianlegg
Anonim

Lund Hagem installerer Y-formet hytte på en bakketopp med utsikt over det norske skianlegget

Furutstyr dekker de innglassede sidene av denne hytta ved Oslo-studioet Lund Hagem Arkitekter, som gaffler i den ene enden for å presentere to store vinduer mot bakker i Norges Kvitfjell skianlegg.

Lund Hagem Arkitekter satte hytta på en av de høyeste byggbare tomtene i feriestedet, og gir den klar utsikt mot sørøst, der det skrånende terrenget er befolket av bjørk og furutrær.

"Designprosessen vår var inspirert av kundens ønske om å ha 'en sommerhytte i et vinterlandskap', forklarte studioet, som har skapt en rekke sommerhus langs norskekysten.

I fjor opprettet teamet en ny hytte for Norges skianlegg Geilo, noe som gjorde mindre omfattende bruk av vinduer enn i tidligere prosjekter og foret interiøret med mørkt tømmer. Hytte Kvitfjell kombinerer en rekke funksjoner av begge.

Mens hytta fremdeles har glaserte vegger, gir batonger av tømmer som dekker det ytre interiøret et mindre utsatt og koseligere preg. Lamellene, som også beskytter en lineær terrasse, er behandlet med jernsulfat som vil fremskynde treets gråprosess.

"For å fortsette å bygge videre på ideen om sommerhytta i fjellet, ble volumene pakket inn i tynne, vertikale lameller, " sier arkitektene.

"Gitt de store glassflyene bak disse gløder, der galleriet er, fikk de ytre veggene en 'slør-lignende' kvalitet mot gårdsplassen."

Innvendig bidrar oljede eikeplater som fôrer gulv og tak til denne koselige stemningen, og deler av veggene er panelt i mørkmalt furu.

Salongen har en tapper av den Y-formede planen og er innredet med fleece-dekkede stoler og en hengende peisovn, mens mørke trepanelvegger og lyse skap gir kjøkkenområdet bak et lysere utseende.

En metalløy som er vert for vasken og kokeplaten står i midten av rommet, mens servise, stekeovn og kokekar er gjemt bort i et par dype trekabinetter.

Dørene til disse skapene er utstyrt med lommer for urter og krydder, og hengende knagger til glass og kopper. De kan åpnes helt for å linje veggene i rommet mens du lager mat.

Et hovedsoverom og eget bad inntar planens andre del, mens ytterligere tre soverom løper langs den ene siden av halen til Y.

De to stolpene støttes av stylter, slik at bygningen kan strekke seg ut rett over kanten av skråningen, mens hoveddelen av strukturen sitter på en bakketopp.

"Hovedhytta og tilbygget ble bygget på stylter, hevet fra bakken, for å berøre bakken på en så lett" måte som mulig, "forklarte arkitektene.

"Ved å plassere to bind nær grensene til naboen ble det laget en slags gårdsplass, " fortsatte de. "På denne måten kan uterommene dra nytte av privatlivet fra naboene, mens de fortsatt kunne dra nytte av vest / kveldssol, i påsken og sommeren."

I tillegg til 120 meter hytta, tegnet Lund Hagem Arkitekter også et lite anneks for eiendommen som kan fungere som gjestgiveri.

Den inneholder ytterligere to soverom, bad og stue, samt en bilhavn og et lagringsområde for skiutstyr.