Arkitektur

Innauer-Matt Architekten sitt lille alpine kapell har et bratt helvetesild kledd tak

Innauer-Matt Architekten sitt lille alpine kapell har et bratt helvetesild kledd tak
Anonim

Innauer-Matt Architekten sitt lille alpine kapell har et bratt helvetesild kledd tak

Fem år etter at et snøskred ødela et kapell som tilhørte en gruppe bønder i de østerrikske alper, har det lokale firmaet Innauer-Matt Architekten fullført en erstatning med et bratt tak og betongvegger innsatt med flate steiner.

Kapellet ligger i Bregenzerwald-dalen i vestlige Østerrike, hvor metoden for transhumance fremdeles praktiseres og husdyr flyttes mellom vinter- og sommerbeite.

Innauer-Matt Architekten tegnet bygningen for et kooperativ av bønder som eier og okkuperer et beiteområde kalt Wirmboden, som ligger ved foten av Kanisfluh-fjellet.

Wirmbodens forrige kapell hadde stått i 32 år før det ble ødelagt av et skred i 2012 som også ødela flere av bondehytter.

Studioets oppgave var å utvikle et forslag til et nytt bygg som var akseptabelt for hele samfunnet og til slutt skulle bli bygget av dem i løpet av tre år.

"Da klienten var et kollektiv av bønder, med hver sin forskjellige oppfatning, var vanskene ikke så mye av arkitektonisk, men heller av mellommenneskelig karakter, " foreslo arkitektene.

"Det vi ser nå på Wirmboden er et symbol på den kollektive ånden til denne veldig mangfoldige gruppen mennesker."

Kapellets kompakte form og høye gavler er ment å utfylle de eksisterende bygningene og regionens arkitektoniske sproglige omgivelser, samt referere til tradisjonelle religiøse bygninger.

Det bratte taket hjelper til med å forhindre at snø bygger seg opp og er konstruert ved hjelp av smalavstandede sperrer som kan motstå store belastninger. Grovdelte helvetesild som dekker taket, eldes naturlig over tid.

Vegger laget av tampet betong inneholder steiner samlet fra stedet, med en smal tredør som åpner seg inn i det seks kvadratmeter store oratoriet.

Den samme tyske gran som brukes til sperrene danner også døren og klokkeplassen over den, som omfatter vinkelrette lekter som skaper en perforert tredimensjonal overflate. Dette treverket brukes mer vanligvis til å lage musikkinstrumenter på grunn av sine utmerkede akustiske egenskaper.

Naturlig lys kommer inn i bygningen gjennom en smal åpning på toppen av taket, som er foret med sprengt rustfritt stål.

Dagslys filtrerer også gjennom et vertikalt sporvindu som inneholder blått glass, og bidrar til det arkitektene beskrev som en "eterisk, kontemplativ atmosfære".

"Med sitt enkle og ydmyke interiør er kapellet først og fremst et sted for minne og refleksjon, " la studioet til, som tidligere har fullført et hus kledd i vertikale strimler av gran og en eiendom med to etasjer pakket inn i et tralettgitter. .

Nesten hvert medlem av Wirmboden-kollektivet bidro med praktiske ferdigheter til byggingen av kapellet, som nå gir dem et sted for uformelle møter, bønn, minnesmerker og feiringer.