Anonim
Image

Hiroshi Sambuichi lager skulpturelle tak over samfunnshuset Naoshima

Store skulpturelle tak laget av sypresspress gir ly for dette samfunnshuset og hallen, ferdigstilt av arkitekten Hiroshi Sambuichi på en liten japansk øy.

Hiroshima-baserte Sambuichi benyttet seg av flere tradisjonelle japanske byggeteknikker for bygningsparet, som gir fellesskap fasiliteter for en by på øya Naoshima i Seto Innlandshavet.

Image

De mest åpenbare funksjonene er de to store takene, begge bygget med en annen type struktur.

Det største og mer uvanlige av de to takene er det som topper samfunnshallen - en bygning satt i en gresshelling. Den har en stor trekantet hul under toppen, som lar frisk luft strømme gjennom bygningen.

Vinkelen på taket stemmer også overens med skråningen på gresshellingen. Denne vinkelen understrekes av den japanske sypressen med flere tonene - kjent lokalt som hinoki - som strekker seg vertikalt over overflaten.

Image

"Det store taket i hallen er en tradisjonell hippeform som ofte sees i landsbyene i Naoshima, " sa Sambuichi.

"Denne formen er en visualisering av strømmen av bevegelige materialer i Naoshima, og produserer samtidig en trykkforskjell som får luft til å sirkulere i hallen."

Image

Det litt mindre taket over samfunnshuset består av tynne strimler av hinoki, som får på seg utseendet til lameller. På toppen av dette taket er et sjenerøst rektangulært takvindu.

Image

Fire mindre bygninger er arrangert under taket, noe som skaper en blanding av skjermede innendørs og uterom.

"En struktur som gir beskyttelse mot regn og lar bris forsiktig passere. Den arver prinsippene til det japanske tradisjonelle halmtaket, " sa Sambuichi.

Arkitekten hadde som mål å kun bruke enkle materialer til begge bygningene. I hallen gir stukkatur en jevn finish på undersiden av taket, mens noen vegger er bygget av adobe leire.

Image

En blanding av gulv er tilgjengelig. Noen rom har komprimerte jordgulvflater, som ble blandet med restløsningen fra en nærliggende saltfabrikk, mens andre områder har hinoki-overflater.

Image

Det er også tatamirom, dekket av typiske japanske matter, som er ordnet for å passe til lysmønster.

"Etterligne de tradisjonelle oppsettene som finnes i Naoshima, er hager og verandaer plassert i nord og sør, slik at bris vil passere gjennom tatami-rommene, " sa arkitekten.

Image

Andre interessante tillegg inkluderer et system som trekker vann opp fra undergrunnen til rør i taket i samfunnshuset, og som hjelper til med å holde rom avkjølt om sommeren.

Det er også en scene i salen basert på dukketreff-settene som er brukt historisk i de lokale Shikoku- og Seto-regionene.

Image

Hagene omgir bygningene, stiplet med mose- og lønnetrær, samt et enkelt gråtende kirsebærtre som kan "bli et symboltre i landsbyen". En innsjø ble også opprettet, med en utendørs scene som rager ut over overflaten.