Anonim

Jon Danielsen Aarhus lager furukledd fjellhytte i Norge for seg selv

Arkitekt Jon Danielsen Aarhus tegnet denne furukledde hytta på landsbygda for sin egen familie, og skapte et stort innglasset oppholdsrom med utsikt over fjell og innsjø.

Image

Hytta som heter Hytte Ustaoset ligger mellom Oslo og Bergen, og ligger 1.066 meter over havet ved foten av Hardangervidda - en av de største fjellplatåene i sitt slag i Europa.

Oslo-baserte Aarhus, ønsket å få mest mulig ut av utsikten fra huset mot en innsjø i platået, samt sikre at strukturen sitter godt i sitt naturlige miljø.

Image

Betongsøylefundamenter hever tømmerstrukturen over den skrånende berggrunnen og vegetasjonen, mens kledning i furuvirke på vegger og tak er designet for å grå over tid og etterligne fargetoner som finnes i de omkringliggende trær, steiner og grøntområder.

Image

"Vi ønsket å bygge hytta rundt utsikten, så å si - utsikten er bygningens viktigste tema, " sa Aarhus til Dezeen.

"Samtidig ønsket vi at den skulle sitte godt i landskapet og bruke naturlige materialer som ville smelte sammen, " fortsatte han.

Image

Et stort vindu gir stue, kjøkken og spisestue med åpen planløsning. Innvendig er et vinklet tak ment for å understreke utsikten.

Image

"Med dette synet i bakhodet; ideen til hovedrommet var å skape opplevelsen av å være utenfor - utsatt for det skiftende landskapet, " forklarte Aarhus.

"For å oppnå dette er hele utsiktsveggen laget av glass. Taket er vippet og forsøker å" eksplodere "rommet enda mer."

Image

Det skråstilte taket, i kombinasjon med den innglassede veggen, er også en referanse til gapahuk - en type improvisert ly som brukes når man vandrer i Norge. Den tradisjonelle strukturen har to stolper med en horisontal tømmerstokk på toppen, og et lag av grener som lener seg på den, gjør et provisorisk tak og lar den ene siden av strukturen være åpen.

Image

En benk er innebygd i den ene siden av plassen med oppbevaringsskap på toppen. Ved siden av fører en gangvei gjennom til soverommene og badene, mens loftet gir lagringsplass.

Innvendig brukes lett tonet furu til å dekke vegger, tak og gulv, og polykarbonatpaneler i dørene lar lys sive gjennom. På grunn av landlige lokasjoner ble alt materialet hentet inn med helikopter.

For å sikre at familien hans kan bruke hytta hele året, tegnet arkitekten boligen for å tåle Norges tøffe vintre.

Høyden på hytta er litt bredere enn hovedvolumet til huset nedenfor for å gi ly både bak og foran.

Image

"Takskjegget er sjenerøs for å holde frost, og falle fra himmelen om natten, borte fra vinduene - noe som kan være et problem med isolerende glass ved visse temperaturer, " forklarte arkitekten. "Ettersom ingen vinduer åpnes, skjuler takskjegget også åpninger for ventilasjon."

Taket dekker også hovedinngangen, som arkitektene plasserte mot den dominerende vindretningen for å holde det fri for snø. Dette vil samle seg på motsatt side av bygningen i stedet slik at vinduene her er plassert høyt oppe.