Anonim
Image

Turkis maling og møbler i trådramme livner Bangkok spa av Space Popular

Deler av lyst turkis maling og matchende møbler oppveier de ellers hvitvaskede behandlingsrommene i dette spa-spaet i Bangkok, designet av det lokale arkitektstudioet Space Popular.

Image

Infinity Spa er spredt over to tradisjonelle thailandske shophouses, som strekker seg 10 meter tilbake fra veien.

I tillegg til å designe interiøret, skapte Space Popular også skreddersydde møbler for plassen, inkludert bord for manikyr, justerbare massasjestoler og hyller med nisjer designet for å holde spesifikke neglelakkflasker.

Image

"Disse betongskjellene har alle samme utforming, størrelser, proporsjoner og materialer. Å være den mest generiske romlige typologien i byen der alle slags programmer er fylt, " sier arkitektene Lara Lesmes og Fredrik Hellberg.

Image

"Foruten de praktiske problemene som denne typologien stiller seg, var målet eksperimentelt å eliminere betongskallet visuelt med bruk av få materialer - maling, lys og tekstiler - og konsentrere oppmerksomheten om de nesten 20 spesialdesignede møbelstykkene som ville formidle formål i et ellers dempet rom. "

Image

Gulv, vegger og tak er malt hvite gjennomgående. Behandlingsrommene er dekorert med bakgrunnsbelyste gardiner - noe som gir et nøytralt bakteppe for de fargerike møblene.

Aksenter av pulserende maling markerer også lobbyen, som er satt under en mesanin i en lobbyhøyde atrium.

Image

"Mangelen på arkitektoniske trekk lar øyet reise fra objekt til objekt uforstyrret, " sa Lesmes og Hellberg. "Disse møbelstykkene er i ekstrem kontrast med bakgrunnen: mens plassen er monokrom, hvit, myk og strukturert, har objektene en høy metnings-polykromi med glatte materialer som metall, marmor og lær."

"Alle av dem utgjør en kollektiv identitet gjennom sine former og farger, og konstruerer romets identitet, mens de tar opp svært viktige og tydelige spørsmål om komfort og ergonomi, " la de til.