Arkitektur

Dezeens 10 beste valg for London Festival of Architecture

Dezeens 10 beste valg for London Festival of Architecture
Anonim

Dezeens 10 beste valg for London Festival of Architecture 2016

London Festival of Architecture 2016: et månedslangt program med arrangementer og installasjoner begynner i den britiske hovedstaden neste uke. Dezeen arkitekturredaktør Amy Frearson har plukket ut høydepunktene.

London Festival of Architecture har over 200 arrangementer som finner sted over hele hovedstaden. Kuratert av regissør Tamsie Thomson, er årets arrangement tema rundt lokalsamfunnene, med temaer som strekker seg fra gerilahage til kreative arbeidsområder.

Se topp 10 nedenfor:

Papers: Festival of the Art and Architecture of the Refugee Crisis

Flyktningkrisen er en pågående utfordring for designere, og kommer til å være et av de hotteste temaene under Venezia-arkitekturbiennalen neste uke. LFA vil fortsette denne debatten med en en-dags festival som undersøker den kreative kulturen som har dukket opp fra flyktningleire over hele Europa, og leksjonene som kan læres av den.

Arrangeret av den tidligere Cass-dekanen Robert Mull, blir arrangementet beskrevet som "delfestival, del akademisk konferanse, del landsbyfest" og vil finne sted i samarbeid med Londons Barbican. Deltakerne inkluderer også veldedighetsorganisasjonen Worldwide Tribe, kunstneren Alpha, arkitekturhistorikeren Joseph Rykwert, den syriske arkitekten Marwa al-Sabouni, Grainne Hassett fra Calais Builds-initiativet og arkitektdirektørens nestleder Phineas Harper.

12. juni 2016
Barbican, Silk Street, EC2Y 8DS

Samarbeid og samliv: Designing for Community

London har etablert seg som en av pionerene for de samboende og samarbeidende trender, som sentrerer rundt konseptet fellesrom og delte ressurser. Konsekvensene av disse trendene for designere er gjenstand for en samtale som er delt av det delte arbeidsområdet selskap The Trampery.

Arrangementet vil inneholde et panel med arkitekter og bransjeeksperter, og vil undersøke hvordan boliger og kontorer kan tilpasses for å passe til nye samfunnsfokuserte tilnærminger til arbeid og leve.

På samme måte er Airbnb og Threefold Architects vertskap for en samtale om arbeidsplassens skiftende rolle, med tittelen Belong Anywhere, mens Nunnery Gallery vil holde en paneldiskusjon om å lage kunststudioer, kalt Breaking Down Walls.

28. juni 2016
The Trampery, 239 Old Street, EC1V 9EY

Folket bygger

Den franske kunstneren Olivier Grossetête - hvis tidligere prosjekter inkluderer en repebro holdt opp av ballonger - vil bruke hundrevis av pappesker for å konstruere en serie bygninger i full størrelse i Queen Elizabeth Olympic Park.

Den 25. juni inviteres besøkende til å hjelpe til med å opprette disse strukturene for å skifte, for å demonstrere hva som er mulig gjennom kollektiv forsøk.

25. juni 2016
Dronning Elizabeth olympiske park, E20 2ST

Grow: Lagre

I hele juni vil halvmånen utenfor New London Architecture bli omdannet til en samfunnshage som fremmer fordelene ved urban jordbruk.

Anført av landskapskollektivet The Edible Bus Stop, vil prosjektet vise frem en prototype for et modulært voksende system som kan føre til at flere bedrifter rundt om i byen dyrker sin egen frukt og grønnsaker.

Kollektivet jobber også med lokale innbyggere og skolebarn i sørvest London for å forvandle en markedsgate til et samfunnsområde, med nye sittegrupper integrert i hvite stakittgjerder, og plantasjer fylt med spiselige blomster og urter.

1-30 juni 2016
Bygningssenteret, 26 Store Street, WC1E 7BT

Listening + Doing: A Exploration of Contemporary Council Housing

Etter en rekke anerkjente boligprosjekter i hovedstaden, inviterer London-studioet Karakusevic Carson Architects besøkende til en utstilling som undersøker hvordan moderne rådhus kan bidra til å fremme samfunn. Utstillingen er en del av RIBA Open Studios-strengen i London Festival of Architecture.

Showet vil også danne bakgrunn for en dag med samtaler og filmvisning, med både nylig avsluttede boligprosjekter og historiske presedenser.

1-30 juni 2016
Enhet E03 Kjeksfabrikken, 100 Clements Road, SE16 4DG

Studio Gil og Carnival del Pueblo: The Latin Corridor

Som en del av RIBAs Open Studios-initiativ, vil arkitektskontoret Studio Gil vise frem noen av hendelsene, installasjonene og strukturer det har skapt som ledd i et langvarig samarbeid med det latinamerikanske samfunnet Elephant and Castle, sørøst i London. Disse spenner fra et nytt samfunnshub til et offentlig torg.

I tillegg til en utstilling på kontoret deres, vil arkitektene kuratere et program med levende installasjoner med University of Brighton arkitektstudenter i East Street Market.

2-4 juni 2016
Enhet 23, Kunstverkene, Elephant Road, SE17 1LB

Konstruere fellesskap

Royal Institute of British Architects kjørte en konkurranse der de ba arkitekter om å se på hvordan arkitektur kan bidra til å bygge samfunn. De 16 langlistede deltakerne vises på Peckham Levels - parkeringsplassen som blir omgjort til et knutepunkt for kunstnere - mens de tre vinnerne vil bygge en-til-en-installasjoner på RIBA-hovedkvarteret på 66 Portland Place.

Deltakerne inkluderer De Rosee Sa, DH Liberty, Weston Williamson + Partners, Tate Harmer og Feilden Clegg Bradley.

2-30 juni 2016
Peckham Levels, Rye Lane, SE15

21. juni - 4. august 2016
RIBA, 66 Portland Place, W1B 1AD

Blueprint for Living

Denne utstillingen finner sted på Fitzhugh Estate i Wandsworth, et boligfelt fra 1950-tallet designet av John Leslie Martin, og presenterer fotografier og filmer som ser på forholdet mellom britisk modernisme og sosiale boliger.

Et av høydepunktene vil være en ny samling av bilder av fotograf Sharon O'Neill.

31. mai - 4. juni 2016
Fitzhugh Estate, Fitzhugh Grove, Wandsworth

Mann om huset

Den australske komikeren Tim Ross og musikeren Kit Warhurst vil opptre i en serie arkitektoniske ikoner rundt London, i et forsøk på å fremheve viktigheten av å engasjere seg i arkitektonisk arv.

Stedene inkluderer Ernö Goldfinger sitt modernistiske hus på 2 Willow Road, BT Tower, Studio Octopis White Lodge og den australske høykommisjonen.

13-18 juni 2016
Ulike lokasjoner

Slottet

Et av Londons nyeste kulturanlegg, Black Cultural Archives, samarbeider med ideelle organisasjonsarkitekter for sosiale boliger for å gi en plattform for uhørte stemmer i samfunnet.

Dette vil ha form av et tårn konstruert av resirkulerte høyttalere, som vil kringkaste meninger om politiske og sosiale spørsmål.

TBC
Black Cultural Archive, 1 Windrush Square, SW2 1EF