Anonim

Matthew Butcher lanserer flytende værstasjon på Essex Thames-elvemunningen

Denne flytende værstasjonen av Matthew Butcher har blitt kastet i bruk i den flomutsatte Thames Estuary, og er ment som en kritikk på den nåværende trenden for flytende arkitektur (+ lysbildefremvisning).

Flood House er designet av Butcher, en foreleser ved London-arkitekturskolen Bartlett, og har som mål å overvåke tidevannssvingninger i det sesongmessige oversvømte landskapet i Sør-England, der Themsen møter Nordsjøen.

Vinkellaget og weatherboard-strukturen måler 5, 5 meter med 7, 5 meter og flyter på tre stålpontonger. Uten motor om bord vil den bli slept fra sted til sted av en slepebåt.

"Designen minner om noe av arkitekturen - pillboxes, bunkersene, fiskeskurene - den slags rare infrastrukturen du får langs kysten, " sa Butcher til Dezeen i et intervju om flytende arkitektur.

Det vil bli stasjonert på forskjellige steder langs Thems-elvemunningen i Essex til 14. mai og vil overvåke forholdene i nærmiljøet, som blir stadig mer utsatt for flom. Disse vil bli tatt opp på Flood House-nettstedet gjennom hele prosjektet.

"Ved å presentere en arkitektur som blir slept fra et sted til et annet og hvor okkupasjonen utføres av tidevannets stigning og fall, forsøker prosjektet å stille spørsmål ved måten bygde strukturer forholder seg til miljøet, " sa Butcher.

"Arkitektur blir vanligvis ansett for å være en stabil, fast enhet der indre temperatur og komfortforhold er sterkt kontrollert, " fortsatte han. "Flood House søker å utfordre disse forestillingene, og foreslår i stedet en nomadisk arkitektur som danner et responsivt forhold til dets omgivende forhold."

Han la til: "Bare på denne måten kan vi begynne å ta tak i klimaendringene og de dramatiske endringene i havnivået som dette århundret vil føre til."

Med populariteten til husbåter og flytende arkitektur på et høyt nivå gjennom tidene takket være endringer i klima og økende landpriser, har Butcher sitt prosjekt som mål å revurdere om disse bygningene virkelig løser problemet.

"Et av problemene med flytende hus er at de bare ser ut som hus som tilfeldigvis er blitt lagt på vannet, " sa han til Dezeen, "Men faktisk er de mer grunnleggende spørsmålene om arkitektur i forhold til miljøet og forholdet til landskap blir ikke nødvendigvis adressert. "

"Det er det jeg håper å gjøre med dette prosjektet, å jobbe i form av noe som flyter og noe som da er å bevisstgjøre problemet, " la han til. "Det jeg har prøvd å utvikle, er denne nye typologien som reagerer på Essex-vernaularen, den helt spesielle arkitekturen som vises i disse innløpene."