Anonim

Hudson Architects installerer dekorativ trapp inne i nye Norwich arkitekturskole

Hudson Architects har forvandlet en bygning med kulturminner i det østlige England til en arkitekturskole, med en trapp som refererer til en ornamentalt mønstret original balustrade (+ lysbildefremvisning).

Den nye Norwich University of the Arts School of Architecture er inneholdt i en gradvis II oppført viktoriansk bygning, som opprinnelig ble bygget av den lokale arkitekten Edward Boardman som en søndagsskole i 1879.

Hudson Architecture - hvis tidligere prosjekter inkluderer en sinkbelagt tilbedelsessal for Frelsesarmeen og et vassdekket kamera obscura for en samtidskunstfestival - hadde tilsyn med hele oppussingen på 3, 5 millioner pund.

Læringsplassene er organisert rundt et atrium med dobbel høyde omkranset av et galleri.

Dette lyse sentrale rommet, med det hvelvede taket, inspirerte moderne tillegg som refererer til dets historiske detaljer, inkludert sirkulær lysekrone-lignende hengelysarmaturer og den skulpturelle trappen.

Trappen gir en praktisk sentral forbindelse mellom bygningens to øverste nivåer og krysser galleriets dekorative balustrade.

Dens intrikate etsete overflater, som ble kuttet ved hjelp av en vannstråle, er supplert med massivt eiketrinn og en buet tre rekkverk.

"Det var allerede en ganske interessant bygning med et stort atriumrom som vi ønsket å beholde for arkitektskolen, " sa arkitekt Russell Canham til Dezeen.

"Hovedinngrepet i atriumet er en enkel ståltrapp med en vannstrålesnitt balustrade som plukker opp eksisterende støpejern fra 1800-tallet og kopierer den i ånd, men ikke i direkte anvendelse."

I tillegg til skolens nye arkitekturprogram, rommer bygningen også fasiliteter for mediefakultetet.

Designstudioer ligger rundt det sentrale galleriet i første og andre etasje, mens filmstudioet og grafikkfasilitetene ligger i kjelleren.

"Vi ønsket å få bygningen til å påvirke hvordan skolen fungerer, med alle elevene som var ganske synlige for hverandre, " forklarte Canham.

"Vi ønsket også å bruke minimumsinngrep i veien for nye strukturer for å få bygningen til å fungere og også bringe det inn i det 21. århundre."

I løpet av de siste tiårene hadde bygningen blitt brukt som kontorer, men var stort sett i god stand. De nyklassisistiske fasadene er bevart og ny trippelisolert glass ble lagt til takvinduene over sentralhallen.

Andre bevarte detaljer inkluderer deler av en original trapp over den nye hovedinngangen, som rager ut over trappen ned til kjelleren for å forsterke forestillingen om dette romets opprinnelige formål som et sirkulasjonsområde.

Trappen hadde blitt overflødig under tidligere renoveringer og ble delvis demontert for å gi plass til en løfteaksel. Dens tilstedeværelse, kombinert med et tilstøtende glassloft, bidrar til å fremkalle det originale romets høydefølelse.