Anonim

Glasgow s nautisk- og ingeniørhøgskole presenterer fasader med glittede glass til River Clyde

En trio med blokkerte glassblokker danner denne nye campusen for et college i Glasgow, som inneholder fasiliteter for nautiske og ingeniørstudenter, inkludert en kopi av et skips maskinrom (+ lysbildefremvisning).

Edinburg firmaer Michael Laird Architects og Reiach and Hall Architects designet Riverside Campus på 228 millioner pund for City of Glasgow College, som ble dannet da byens sentrale, metropolitiske og nautiske høyskoler fusjonerte til en enkelt institusjon i 2010.

Riverside Campus ligger ved elven Clyde. Det er den første av to nye studiesteder for høyskolen, som vil samle tjenester som tidligere opererte på 12 separate nettsteder.

"Ligger i utkanten av en større kryssing av elven Clyde, markerer stedet en inngangsport i byen og projiserer høyskolens betydning som en borgerinstitusjon, i tillegg til å skape et nytt minneverdig landemerke i Glasgow-skyline, " sier arkitektene.

"Ambisjonen vår var å forvandle høgskolens forrige oppsett - siloer for forskjellige fagdisipliner spredt over hele byen - til et nøye arrangement av rom som studenter og ansatte passerer daglig, for å stimulere blandet læring og muligheter for tverrfag, " la de til.

De tre blokkene har fasader med glisset glass, og er organisert rundt en klosterhage med utsikt over elven.

"Å arrangere bygningene rundt en gårdsplass gjør at alle rom på campus har direkte eller skrå utsikt over elven og byen, " forklarte arkitektene.

Blokkene inneholder spesialistfasiliteter for nautiske og ingeniørstudenter, så vel som administrasjonskontorer, en kafé, læringsressurssenter og en 198-sengs sal for opphold for studenter.

Verksteder, klasserom og simuleringsrom inkluderer en kopi av et skips maskinrom og en ingeniørhall for flere fag.

Den største av bygningene har et dramatisk syv-etasjers atrium som er ment å hjelpe navigasjonen.

Atriumet, som er opplyst fra både et stort takvindu og bygningens glassvegger, har en boxy tretrapp og hvite vegger - noe som kontrasterer det industrielle utseendet til verkstedene.

"Atriumet med syv etasjer gir et bankende hjerte i sentrum av denne livlige bygningen, og er inngangen til det mest moderne, mest teknologisk avanserte og mest fremtidssikrede maritime campus av alle 230 slike høyskoler hvor som helst i verden, " sa skolens rektor og administrerende direktør Paul Little.