Anonim

Casa na Gateira sikksekker for å følge topografien i et portugisisk fjellandskap

Dette sikksakkformede fritidshuset i Nord-Portugal har en rekke trappetrinn, designet av Lisboa arkitektstudio Camarim Arquitectos for å fremkalle "en tur i naturen" (+ lysbildefremvisning).

Camarim Arquitectos tegnet Casa na Gateira som et andre hjem for et britisk par, etter en kort for "plass, friluft og stillhet, i motsetning til deres liv i London."

Det ligger på siden av en høyde som vender mot Portugals høyeste fjellkjede, Serra de Estrela.

Tomten er omgitt av vingårder, furuer og oliventrær, noe som førte til at arkitektene vurderte måter å svare på landskapet og dets kombinasjon av natur, jordbruk og tradisjonell arkitektur.

En svevet skifervegg gir huset et tradisjonelt rustikt utseende når det sees fra den nærliggende veien. Resten av strukturen ligger på siden av bakken og skjuler bygningens virkelige skala.

"Strategien vår var å blande seg så lite som mulig, " forklarte Camarim Arquitectos.

"Man kommer inn i huset i den øvre delen av tomten, gjennom en vegg som fremkaller regionens tradisjonelle skiferbygninger, og stiger ned på husets kjerne - et sosialt rom delt i to nivåer."

Fra dette nivået, som inneholder garasje og et soverom, sikrer bygningen seg nedover skråningen, følger nettstedets topografi og har plass til forskjellige områder på forskjellige trinn.

"Vi kan si at i stedet for et hus i landskapet, tenkte vi på et hus fra landskapet, som om vi bygde en tur på landsbygda, " la arkitektene til.

Et kort trappetrinn stiger ned fra inngangen til et delt nivå, og kjøkkenet ligger på den øvre delen og salongen og spiseplassen noen få skritt nedenfor.

Hvert rom i huset har direkte tilgang til utendørs, med stue som vender ut mot en bassengterrasse og en tilstøtende uteservering.

Et spaltet tretak skygger for spisestuen, og et lignende tak dekker en liten uteplass som skiller boarealet fra soverommet.