Anonim

H Arquitectes oppgraderer skolebygningen fra 1950-tallet i Spania med en ny fasade

Det spanske studio H Arquitectes har renovert og utvidet en sliten skolebygning fra midten av århundret i Catalonia, og lagt til en ny fasade av betongblokker og spalteskjermer (+ lysbildefremvisning).

H Arquitectes fikk i oppgave å gjenopplive en bygning fra 1959 på 906-skolen i Sabadell, rett utenfor Barcelona.

Målet var å forbedre fasilitetene som ble brukt av førskolebarn og introdusere noen ekstra uterom.

Bygningens eksisterende struktur ble beholdt og den sørlige fasaden utvidet for å gi plass til ekstra klasserom. Interiøret ble også fullstendig pusset opp og en ny veranda ble lagt til hovedinngangen.

"Den essensielle strategien består i å dra nytte av det enorme potensialet i det originale bygget, både de konstruerte overflatene og de nyttige plassene, " sa arkitektene i en prosjektuttalelse.

"Den opprinnelige bygningen har ingen kulturminneverdi, men den har en viss materiell verdi som eksisterende infrastruktur."

Noen av bygningens mer karakteristiske detaljer blir beholdt, for eksempel teglfasaden som vender ut mot gaten og tønnehvelvede tak i visse indre rom.

Disse materialene og patinaen de har utviklet over tid gir en intensjonell kontrast med de nye tilleggene.

"Vi er interessert i originalt materiale som et konstruktivt element med sjel, " la prosjektgruppen til.

"Hovedmålet med intervensjonen, både i det indre og den opprinnelige gatefasaden, er å potensere forholdet og spenningen mellom den gamle og den nye delen."

Utvidelsen klemmes til bygningens sørlige høyde, øker den samlede dybden fra 15, 5 meter til 18, 5 meter og utvider deretter dimensjonene til klasserommene på hvert nivå.

I første etasje utvides klasserommene på førskolen til indre gårdsplass, mens i første og andre etasje blir klasserom for eldre barn som vender mot gaten utvidet ved å flytte eksisterende korridorer til motsatt side av en sentral bærevegg.

Den nye høyden mot gårdsplassen har flere passive solskjermingsinnretninger, inkludert faste perforerte persienner som regulerer det tilfeldige sollyset, så direkte sol når bare interiøret om vinteren.

De spaltede metallgardinene er festet til en ramme av Douglas furuslager som introduserer et vertikalt element til fasadenes ellers dominerende horisontale rytme.

Begge materialene ble valgt på grunn av sin motstand mot været og mot baller som ricocheting fra lekeplassen.

Inngrep mot den nordvendte gaten mot gaten er minimale og fokuserer på å bevare fasadens eksisterende materialitet og komposisjon.

Seks nye vinduer forbedrer kryssventilasjonen, mens betongblokkering tydelig signaliserer hvor inngrep som en ny trapp er gjort.

Bygningens tak ble tilpasset for å gi en ekstra lekeplass med utsikt over hele byen. Dette området, som tidligere var utilgjengelig, nås nå med en ny trappefly lagt til den eksisterende trappegangen.