Anonim

Alex Hogrefe sitt konseptuelle tilfluktssted skjærer seg inn i en avsidesliggende islandsk clifftop

Arkitektonisk visualiserer Alex Hogrefe har sett for seg et prekært betongretrett kuttet i kanten av en fjern clifftop på Island, som en del av en serie tutorials for å lage gjengivelser (+ lysbildefremvisning).

Hogrefe tegnet bygningen slik at han kunne demonstrere noen av visualiseringsteknikkene han bruker i sitt arbeid, med fokus på belysning, tekstur og "atmosfære". Han presenterer bildene på nettstedet sitt Visualizing Architecture.

"Nettstedet mitt handler veldig mye om å gå utover de konvensjonelle teknikkene for å illustrere den bygde formen, " sa Hogrefe til Dezeen.

"På grunn av dette må designene ofte holde opp av seg selv, før jeg illustrerer dem, " la han til. "Jeg vil ikke at besøkende skal fokusere på et svakt design i stedet for grafikk som jeg prøver å forklare."

Retreaten er tenkt som et rømningssted, med private overnattingsrom for besøkende, meditasjonsrom og tilgang til det omkringliggende naturlandskapet.

Det foreslås å sitte i en fure som har blitt hulket inn i klippeoverflaten, med henvisning til den skarpe formen til de mange buktene og innløpene som utgjør vestkysten av Island.

"Det største spørsmålet bak designen er hvordan man kan ha en dialekt med landskapet på en slik måte at man ikke bare ploper en struktur på stupet, men i stedet engasjerer landskapet ved å hente inspirasjon til de omkringliggende landformene, " sa designeren.

"Dette trekket minimerer synligheten av strukturen fra havet og fra selve stupet, og reduserer forstyrrelsen av den naturlige klippeprofilen, " la han til.

Ved innseilingen til retrett diverer stien med et treningsområde til venstre og en lang trapp som fører ned til private rom til høyre, mellom en tykk betongfestevegg og siden av hulen.

"Muren opprettholder en slags intimitet med landskapet og begrenser distraksjon fra aktiviteter inne, " sa Hogrefe. "Den store trappen avsluttes rett utenfor klippekanten og flyter over de bølgende bølgene nedenfor."

Betong brukes gjennom hele ordningen for å forholde seg til de utsatte klippene og videre blande seg med landskapet når det tretter.

Innvendig er rommene ment å være åpne og lyse med glass i full høyde som åpner ut mot balkonger som vender mot havet i hver etasje.

En intern trapp kobler sammen de forskjellige nivåene, med fellesarealer plassert i de øverste etasjene og soverommene, et kjøkken og en hage på de nedre nivåene.

Hogrefe opprettet nettstedet Visualizing Architecture mens han studerte for en Master of Architecture ved Miami University of Ohio. Det var opprinnelig ment som et sted å vise oppgaven hans, men ble senere et veiledningsside rettet mot arkitektstudenter.

"På det tidspunktet jeg startet nettstedet, besto de fleste tingene på internett av kompliserte render-innstillinger og intense 3D-modeller." sa designeren.

"Jeg kom fra et maleri og tegningsbakgrunn, så jeg var mye mer interessert i atmosfære, kvalitet på lys, tekstur, sted. Jeg hadde funnet ut noen veldig enkle teknikker som jeg trodde andre studenter ville finne nyttige."