Anonim

Dallas Pierce Quintero arrangerer lille London-hjem rundt fire gårdsplasser

Vinklede murstein lager tredimensjonale sikksekker på tvers av veggene i dette London-huset, som arkitektskontoret Dallas Pierce Quintero bygde på en liten infill-tomt i øst-London (+ lysbildefremvisning).

Fotografi av David Butler

Det 95 kvadratmeter store boligen, som ble kalt Courtyard House, okkuperer en L-formet tomt som en gang var hagen til naboen, men på et tidspunkt hadde blitt delt opp til å fungere som et byggegård.

Hackney-baserte Dallas Pierce Quintero ble bedt om å opprette et to-roms hus på stedet uten å påvirke de nærliggende eiendommene, som inkluderer både to-etasjes hus og en tre-etasjes høy plateblokk.

Fotografi av David Butler

"Utfordringen var å lage et privat hus uten følelse av å overse, samtidig som vi beskyttet dagslyset som naboene nyter godt av, " forklarte studioet, som består av unge arkitekter Jonathan Dallas, David Pierce og Juliet Quintero.

Fotografi av Rachael Smith

Deres svar var å designe en kompakt bolig og arrangere den rundt en serie gårdsrom, slik at mye lys kan gjennomsyre interiøret.

Første etasje holdes stort sett åpen plan for å gi en følelse av romslighet. Det rammer inn fire gårdsrom som hver passer til forskjellige formål, enten det er for å spise ute eller dyrke planter.

Fotografi av Rachael Smith

"Fire distinkte gårdsplasser gir den viktigste kilden til dagslys og åpner opp siktlinjer gjennom eiendommen, og skaper funksjonelle uterom for å gå gjennom, bo i og se på, " forklarte arkitektene.

For å hjelpe til med å forene innendørs og utendørs områder, utvides bygningens utvendige kledning til oppholdsrommene. Dette materialet - en mørk nesten blå murstein - danner vertikale snarere enn horisontale striper, og skaper en åpenbar kontrast fra standard teglverk.

Fotografi av Rachael Smith

Under midjehøyden ble sagtannklosser brukt for å "myke opp utseendet". Disse danner de tredimensjonale sikksakkene, som skaper inntrykk av en kubbplate når de fanger lyset.

Fotografi av David Butler

Innvendig er oppsettet designet for å være så fleksibelt som mulig, men også for å unngå å bli trang.

Den L-formede første etasje skaper en naturlig inndeling mellom kjøkkenet, spisestuen og boarealet, understreket av en totrinns nivåendring omtrent halvveis langs.

Men en del av spiseplassen kan også deles opp med en gardin for å gi beboerne et soverom i første etasje for gjester.

Fotografi av Rachael Smith

Ovenpåetasjen inneholder nok plass til et hovedsoverom, men ikke mye annet. Ved å holde det lite, klarte arkitektene nesten helt å overskygge naboene.

En liten studie ble også laget som en del av prosjektet, og denne er klemt mellom to gårdsplasser foran på stedet.

Fotografi av Rachael Smith

For å holde et stramt budsjett ble tømmer valgt for å gi bygningens struktur, som var prefabrikert før det ble fraktet til stedet. Mye av denne strukturen blir eksponert, og gir både tekstur og varme til interiøret.

"Takbjelkene er utsatt i boområdene for å maksimere høyden og tilføre rikdom, og endre retning når planen kinker, " forklarte arkitektene.

Fotografi av Rachael Smith

Andre valgte materialer inkluderer svart bølget fiber-sement, som klemmer ytterveggene i den øvre etasjen. Ark er ordnet vertikalt, og fortsetter stripene på teglverket nedenfor.