Anonim

MVRDV for å forvandle gamle amerikanske hærs brakker i Tyskland til rimelige boliger

MVRDV har avslørt sine planer om å gjenutvikle en tidligere amerikansk hærs brakke i Mannheim, Tyskland, til en "landsby" med rimelige boliger.

Det nederlandske firmaet samarbeider med boligprodusent Traumhaus - som oversettes som Dreamhouse - om prosjektet, som har til hensikt å tilby et alternativ "til dagens tilstand i moderne forstad og landsbyen".

Ordningen er designet for å appellere til et bredt spekter av mennesker, alt fra studenter til eldre, enslige og familier, og inkluderer rimelige, men høykvalitetsegenskaper. Mange elementer vil være standardiserte, men det vil være muligheter for beboere å individualisere sine hjem.

Den 27.000 kvadratmeter store ombyggingen vil okkupere stedet for Funari-brakkene ved Benjamin Franklins hærbase i sørvestlige Tyskland, som ble okkupert av amerikanske tropper etter andre verdenskrig og forlot i 2012.

"Funari bringer det varierte nabolaget tilbake. Det er der du kjenner ditt mangfoldige samfunn, hvor barna kan løpe rundt på gaten, der hjemmet ditt er akkurat det du trenger å være, " sa MVRDVs grunnlegger, Winy Maas.

"Men også det er en kommentar til boligsystemet i dag - et system der unge ikke har råd til å kjøpe, der 'rimelige boliger' er av så dårlig kvalitet, og der forstadsdrømmen stempler samfunnsånden og individuelt uttrykk, " han la til. "Vi vil vise at det er en annen måte."

Ordningen vil bestå av fem hovedhustyperologier med en blanding av tegl, tømmer og gjengitt utvendig, arrangert rundt hager og andre anlagte rom. Håpet er at variasjon vil bidra til å fremme et mangfoldig samfunn.

I tillegg til eneboliger, vil det være noen startboliger som er oppvokst på stylter. To større boligblokker vil også bli inkludert, med innkvartering for enten studenter eller eldre.

"Boligprosjektet bryter fra seg den vanlige boligmodellen og omdefinerer forstadsbo gjennom å gi innbyggerne en rimelig forstads-livsstil, med individualitet, mangfold og samfunnsånd, " sa Maas. "Denne metoden betyr at mangfoldet er uunngåelig, og i motsetning til i de fleste boligområder, vil gentrifisering eller isolasjon fra samfunnet unngås."

"Vegeterte hus appellerer til den spirende økofamilien, mens stilthus for det første åpner første etasje for fremtidig utvidelse, " la han til. "Monokrome trehus kan være for tradisjonalistene, eller det enetasjes telthuset for eldre."

Hver husstand har sin egen private hage, som kan tilpasses for å gi et rom for barn å leke eller dyrke grønnsaker.

Hele nettstedet vil gå til fots, med innbyggere oppfordret til å bruke en trikkelinje som går ved siden av utbyggingen.

Sjåfører vil kunne parkere bilene sine i den underjordiske garasjen som vil spre seg under hele utbyggingen og frigjøre ekstra plass over bakken for "tematiske øko-miljøer", inkludert en fruktgate og sommerfuglhage.

Rimelige boligløsninger involverer mer typisk betydelig nedskalering av eiendomsstørrelser, som i mikroenhetens tårn designet av nArchitects for New York.

En trend for samboende bolig - hvor beboere deler boareal i betjente blokker - dukker også opp som en ny modell for rimeligere boliger i større byer.