Anonim

Bennetts Associates legger pre-rustet stålboks til Londons Shaftesbury Theatre

Bennetts Associates har utvidet et historisk teater i Londons West End, og lagt en serrated boks laget av forvitringsstål på toppen av taket (+ lysbildefremvisning).

Flytårnforlengelsen danner kronen i en tre år lang og £ 5 millioner forlengelse av det grad II-listede Shaftesbury Theatre, som utvider lokalets muligheter og også skaper nye kontorlokaler.

Teaterets eksisterende tømmerrammede fluetårn - brukt til å suspendere rekvisitter på rigging over scenen - klarte ikke å takle de tekniske kravene til storstilt produksjoner.

Bennetts Associates utviklet det 10 meter høye tilskuddet til støttevekter på opptil 35 tonn, slik at teatret kunne være mer ambisiøst med iscenesettelsen.

Den særegne sagtannformen er designet for å imøtekomme blant annet vinduer og røykåpninger. Remser av forvitringsstål kledde strukturen, noe som gir den en brent oransje farging som refererer til fasadene til nabobygningene.

"Det var nødvendig med en moderne bygning som passer for musikaler i stor skala for å sikre teatrens langsiktige levedyktighet, " sa det London-baserte firmaet.

"For å være mer sympatiske for omfanget og kornet til nabobygningene, ser det ut til at den ekstruderte sagtannboksen bare flyter over, og bare berører den eksisterende bygningen lett, " la den til.

"Den serrated formen på den nye fluetårnboksen danner et dramatisk kantet volum på skyline og er produsert av paneler av forvitringsstål, som supplerer både terrakottaen og det tilstøtende byggets fajanse og teglverk."

På innsiden strekker nye kontorer seg på scenen på fire stålsøyler, som holder til teatrets administrasjons- og produksjonsgruppe. Dette frigjør plass til garderober i andre deler av bygningen og gjør at selskapet kan gi fra seg kontorlokaler det ble tvunget til å leie i nærheten.

Den opprinnelige bygningen i renessansestil ble tegnet av den anerkjente teaterarkitekten Bertie Crewe i 1911 og var det første stålrammede lekehuset i London. Den har utsmykkede murverk, en tårn og et auditorium med et åpent bølgende tak.

"Mens vi opprettholder Shaftesburys nåde og skjønnhet, har vi nå et moderne tillegg som forbedrer fasilitetene til teatret, og gir oss kapasitet til å imøtekomme de økende kravene til produksjoner, " sier teatersjef James Williams.

Mens fluetårn tradisjonelt var forkledd i hoveddelen av teaterbygninger - som i det originale Shaftesbury Theatre - brakte den brutalistiske stilen som utviklet seg i Storbritannia i løpet av 1950-årene en ny trend for å la disse tekniske elementene bli utsatt.

Tvillingfluktårnene som stikker ut over betongterrassene til Denys Lasdun-designet Royal National Theatre på Londons South Bank er et nøkkeleksempel på denne nye stilen. Teateret ble ferdigstilt på midten av 1970-tallet, to tiår fra designen av Barbican arts center av Chamberlin, Powell og Bon.