Anonim

AART for å legge til sløyfeutvidelse til Oslo Viking museum

Det nordiske firmaet AART har vunnet en konkurranse om å utvide Viking Age Museum-bygningen i Oslo, med planer om å legge en ny buet vinge til korsformplanen (+ lysbildefremvisning).

Konkurransen etterlyste en større utvidelse av museet fra 192 tegnet av den norske arkitekten Arnstein Arneberg, som ligger på Oslos Bygdøy-halvøy og inneholder en stor samling av Viking-utstyr.

AART avsluttet konkurranse fra 110 deltakere med sitt Naust-forslag - en C-formet utvidelse som skal forbinde nord- og vestvingene til den eksisterende tverrformede bygningen, som utgjør en del av Museum for kulturhistorie ved Universitetet i Oslo.

"Med sin dristige sirkulære form vil utvidelsen skape en ny ikonisk signatur for museet, samtidig som det gir rom for en intuitiv flyt av utstillinger og bevare Vikingskip-bygningen som en fremtredende, helt integrert del av det nye museet og det omkringliggende landskapet, "sa arkitektene.

Trekkryggen til forlengelsen vil samsvare med gavlene i den gamle bygningen, og skape en løkkeform som vil danne et gårdsrom i hjertet av stedet.

Arkitektene håper konfigurasjonen vil skape en flyt av aktivitet gjennom utstillingene i de gamle og nye delene av bygningen, som kartlegger vikingtidens historie.

"Gaveltaket og bygningen kommuniserer med arkitekturen til det eksisterende bygget, " sa arkitektene. "Plasseringen i det nordvestlige hjørnet gjør det mulig å oppleve den eksisterende bygningen nesten slik den er i dag når du nærmer deg museet."

Inne i rom med dobbel høyde vil det være sjenerøse gallerinivåer som vender ut mot en glasert korridor som omgir gårdsplassen. Dette doble nivået er ment å gi besøkende forskjellige perspektiver på vikingskipets skjermer.

"Naust kobler utstillingsområdene direkte til dagens utstillingsfløyer, og dermed skaper arkitekturen en kontinuerlig og imponerende sekvens av rom inkludert eksisterende hvelv, " heter det i en uttalelse fra juryen, som inkluderte arkitektene Reiulf Ramstad og Martin Videgård, og den britiske museumskuratoren Gareth Williams.

På 9 300 kvadratmeter vil utvidelsen være nesten tre ganger større enn det eksisterende museet, og bringe det totale arealet opp til 13 000 kvadratmeter.

PLH Arkitekter avduket også et Viking-tema arkitekturprosjekt i år - et skjoldformet besøkssenter for stedet for en ringfestning i Danmark