Anonim

Tokujin Yoshioka avslører alternativ visjon for Tokyo olympiske stadion

Den japanske designeren Tokujin Yoshioka har avslørt sin egen visjon for OL 2020-stadion i Tokyo, som han ikke fikk lov til å delta i designkonkurransen (+ film).

Yoshioka - mest kjent for sine gjennomsiktige møbler og værintema-installasjoner - planla å konkurrere mot Kengo Kuma og Toyo Ito i den siste stadiondesignkonkurransen, men ble ekskludert fra å delta.

I likhet med den opprinnelige konkurransevinneren Zaha Hadid, som heller ikke kunne by på prosjektet igjen, kunne ikke den Tokyo-baserte designeren oppfylle de korte kriteriene uten å finne en byggepartner som kunne garantere et budsjett.

"Siden konkurransen denne gangen etterlyste et design-build-format, kunne utallige arkitekter inkludert Zaha Hadid og meg selv ikke delta, " sa Yoshioka.

Designerens forslag er et ringformet stadion med et basseng med vann på taket. Dette bassenget kan omplasseres som en iskøytebane, foreslår han, mens det under hendelser ville integrere en ildring.

Han beskriver det som "et stykke arkitektur omgjort til en plattform for den olympiske flammen".

"Besøkende kan glede seg til å jogge og spasere i det rolige vannkanten midt i de grønne hagene i de ytre hagene, " forklarte han. "Om sommeren gir den en kjøleeffekt, og om vinteren blir den omgjort til en skøytebane. Vannet kan også brukes i tilfelle en katastrofe."

"Et stykke arkitektur som overskrider form blir en fontene for idrettsutøvere, og ved OL i Tokyo 2020 vil det bli gjenfødt som en enorm plattform for den olympiske flammen - et symbol på mot og håp for mennesker over hele verden, " la han til.

Nå som Kengo Kuma er valgt ut til å ta prosjektet videre, håper Yoshioka designen hans kan gjenvinnes til et annet sted, enten i Japan eller andre steder.