Anonim

New York-boligblokken av Grzywinski + Pons refererer til nabolandets "grelle" fortid

Det amerikanske designstudioet Grzywinski + Pons har fullført et boligbebyggelse på Manhattan med en fasade som består av flerfontert teglverk, sinkpaneler og metallvinduer (+ lysbildefremvisning).

Bygningen ble kalt 120 Allen Street, og ligger i New Yorks Lower East Side-område (LES), kjent for sine murboliger som ble bygget på 1800-tallet.

Det nye bygget inneholder 12 900 kvadratmeter og inneholder 20 møblerte enheter - hvorav 16 studioer - og kommersielle arealer på bakkenivå. Enhetene er tilgjengelige for kort- eller langtidsleie.

New York-baserte Grzywinski + Pons kalte prosjektet et "aparthotel" - en hybrid av en leilighet og et hotell.

"Vi har noen få jobber akkurat nå i denne samme mellomgrunnen typologi med forskjellige klienter, " sa Matthew Grzywinski, en fast rektor.

Firmaet tegnet bygningen, interiøret og mye av møblene.

Tårnet stiger fra en smal innfyllingsdel i et "klassisk grelt" område i LES-distriktet. Som en gjennomgående bygning har den innganger på to forskjellige blokker, på Allen- og Orchard Street.

For å imøtekomme det tillatte gulvområdet for et så tynt fotavtrykk, forgrenet firmaet massen på nord-sør-aksen.

For fasaden mot Orchard Street, som er en relativt smal gate, unnfanget firmaet et fem etasjer stort volum. For høyden foran Allen Street, som er en større gjennomfartsvei, skapte den et tårn på 10 etasjer som tilbyr ekspansiv utsikt over byen.

Grzywinski + Pon hadde som mål å utforme en struktur som skiller seg ut blant de andre "fingerbygningene" i området og samtidig respekterer den historiske konteksten.

For å oppnå dette opprettet firmaet to separate fasadebehandlinger for de nedre og øvre delene av bygningen.

De første fem etasjene er kledd i håndlagde kullfyrte murstein og har rustikk murdetaljer.

"Dypt innrammet glass gir fasadens tekstur mens den reduserer solvarmeøkning, og huden reagerer på solens bane gjennom dagen på en myk grafisk måte, " sier firmaet.

"Vi valgte murstein som subtilt endrer farge når bygningen stiger til de stemmer overens med kledningen på volumet over."

For de fem øverste etasjene, som stiger over tilstøtende hustak, benyttet arkitektene sinkbekledning og et slør av ruster.

"Mens deres primære formål, som vinduskassene nedenfor, er å redusere solvarmeøkning, fungerer lamellene også som balustrader til balkongene, skaper ekstra dybde i fasaden, gir kinetisk skyggelek og tilslører eksternaliserte mekaniske komponenter, " sa fast.

De to fasadebehandlingene er ment å forholde seg til hverandre. "Fargene, proporsjonene og strukturene på de to konvoluttene refererer til hverandre og ligner mer på søsken enn fremmede, " sa firmaet.

Inne i bygningen la arkitektene stålkonstruksjonen eksponert. Plassens industrielle følelse kontrasteres med tekstiler, møbler og finish som er "varm, myk og luksuriøs".

Ved å bli gravid over interiøret var firmaet veldig oppmerksom på hvordan lys passerer gjennom rommene.

"Vi var bevisste på dybden i mellomrommene og den spesielle karakteren lyset har når det strekker seg gjennom interiøret - beitevegger, møbeltrekk, sengetøy og fliser, " sa firmaet. "Vi designet dem alle på en slik måte at de utvider dyderne med det lange lyset."