Anonim

Magis lager Alessandro Mendinis Proust lenestol i plast

Pomo sommer: Den italienske designeren Alessandro Mendinis Proust lenestol fra 1978, en av de mest ikoniske stolene i forrige århundre og en forløper for postmoderne design, ble satt i produksjon for første gang av møbelmerket Magis.

Mendini tegnet opprinnelig Proust-stolen som et engangstykke som han trodde kunne vært brukt av den franske forfatteren Marcel Proust, som døde i 1922 og regnes som den moderne romanens far.

Designen kombinerer en barokk stil med et mønster av bittesmå håndmalte punktillistfargede prikker over trerammen og møbeltrekkene.

Med denne sammenblandingen av historiske stiler banet Mendini veien for postmodernismen i design. Han beskrives som den "saturnine konseptualisten av italiensk postmodernisme" av forfatter og kurator Glenn Adamson i Dezeens guide til den kontroversielle bevegelsen.

Stolen, som er Mendinis mest kjente verk, var den første i en serie kjent som Redesigns. Serien samlet designerens akademiske teorier om viktigheten av historisk kontekst for design og betydningen av overflateutseende i en raskt bevegelig verden.

Mendini beskrev styrelederen som "en intellektuell øvelse" i et nylig intervju med Dezeen, der han også sa at det ikke er mer ideologi i design og at industrien har mistet sin kritiske kant.

Proust lenestol har blitt tolket på nytt av designeren mange ganger, og vises i keramikk, bronse og sist marmor på museer og designarrangementer over hele verden.

Fotografi av Alessandro Paderni

Tidligere iterasjoner har blitt utgitt med begrenset utgave, men Magis satte stolen i masseproduksjon for første gang i 2011. "Denne perlen av teknologi og produksjon gir ny energi i farger og atmosfærer, noe som gjør den til et virkelig tidløst objekt, " sa Mendini .

Beslektet innhold: se flere historier om Alessandro Mendini

Magis Proust er laget ved hjelp av rotasjonsstøping, en prosess som innebærer å sakte rotere en oppvarmet hul form. Sentrifugalkrefter fordeler det mykgjorte plastmaterialet innvendig til veggene i formen, og tvinger det til å ta formen mens det kjøler seg.

Alessandro Mendini. Fotografi av Ferdinando Crespi (også hovedbilde)