Design

Stop Suicide-stasjonen er basert på gatemat-stands

Stop Suicide-stasjonen er basert på gatemat-stands
Anonim

Mobil selvmordsforebyggende stasjon er basert på gatemat-stands

Genève-baserte arkitekten Aurélie Monet Kasisi har designet et mobilt stativ basert på gatematmatvogner for å reise rundt Sveits som et salgsfremmende kjøretøy for en selvmordsforebyggende organisasjon.

Stativet for Stop Suicide er laget av en ramme av bøkestenger, som inneholder trekasser som brukes til å huse skuffer, skap, en kjøligere og en projektor.

En kalesje laget med materiale som er resirkulert fra båtsegler beskytter stativet og dets besøkende mot været. Messing-tippede håndtak i den ene enden og to tilbakelagte rullestolhjul i den andre gjør det mulig å bevege det rundt som en trillebår.

"Oppgaven fra Stop Suicide var for et multifunksjonelt utstyr som lett kunne transporteres i offentlige rom, slik at Stop Suicide kunne utføre sine forskjellige aktiviteter for selvmordsforebyggende kampanjer i forskjellige byer i Sveits, " sa Kasisi til Dezeen.

"Fra en friluftskino til en limonadebar, det er en mikrososial plattform som gjør det mulig for ulike hendelser å finne sted rundt den: informasjonsspredning, distribusjon av materiale, diskusjoner, workshops eller filmfremskrivinger."

Arkitektens design var basert på gatemat-boder og mobile enheter hun hadde sett på sine reiser til byer i Afrika, Sør-Amerika og Asia.

"De mobile enhetene som ofte brukes til å servere mat eller selge forskjellige varer, er vert for en liten kollektiv opplevelse i byen, " sa hun. "Det var akkurat det jeg ønsket at mobilstativet skulle generere i sveitsiske offentlige rom."

"Jeg beundrer pragmatismen og oppfinnsomheten til disse mobile enhetene, " fortsatte Kasisi. "Akkurat som vårt mobile stativ, tilbyr de kostnadseffektive og effektive løsninger for urbane installasjoner som passer plass på en flyktig måte."

Mobilstativet under bygging

Kasisi og hennes team hentet komponentene og bygde stativet i huset. Den er designet for å gjøre bruk av enkle materialer og konstruksjonsteknikker, slik at hvem som helst kan ta det fra hverandre og sette det sammen igjen med messing vingemutterfester.

Gif som viser konstruksjonen av mobilstativet

"Det var viktig for oss å utvikle en enkel og lavteknologisk byggeprosess som ikke ville kreve sofistikerte verktøy og ferdigheter, " sa hun. "Tømmerstengene er ganske enkelt skrudd sammen: en teknikk som også gjør det enkelt å montere og demontere hele strukturen."

Detalj om skjøter som brukes til mobilstativet

"Vi har også funnet og samlet alle resirkulerte gjenstander: det stykke resirkulerte seil for å beskytte mot solen og regnet og rullestolhjulene. Men messingfestene gir et dyrebart utseende til de halverte leddene."