Arkitektur

Chipperfield avslører planer for overhaling av Royal Academy of Arts

Chipperfield avslører planer for overhaling av Royal Academy of Arts
Anonim

David Chipperfield avslører planer for overhaling av Royal Academy of Arts

David Chipperfield har i dag avduket planene sine om å konfigurere og renovere Royal Academy of Arts i London, som vil omfatte å bygge en bro mellom to historiske bygninger.

Utviklingen som ble beskrevet av den London-baserte arkitekten som "en serie med subtile inngrep", vil omfatte å koble Burlington House, det store palladiske huset som ble brukt av Royal Academy siden midten av 1800-tallet, og 6 Burlington Gardens, et tidligere University of London bygning kjøpt av kunstinstitusjonen i 2001.

Interiøret i begge bygninger vil bli omarbeidet for å gi en direkte rute mellom de to inngangene, mens gallerier vil bli utvidet, et nytt auditorium og et læringssenter vil bli opprettet, og kunstskolen får en mer fremtredende tilstedeværelse.

"Prosjektet er en arkitektonisk løsning innebygd i selve stedet, en serie subtile inngrep som vil legge opp til noe veldig annet, " forklarte Chipperfield, hvis tidligere prosjekter inkluderer renovering av Berlins Neues Museum.

"Den store endringen er at Royal Academy vil ha to innganger; en inngangsdør mot Piccadilly i sør og en ny inngangsdør til Burlington Gardens, Cork Street og Bond Street. Du vil kunne gå fra en utstilling i Burlington House til et foredrag i Burlington Gardens gjennom hvelvene i bygningen. Du vil se gangene, du vil se hvor skolene har vært hele denne tiden. "

"Det er en liten mengde arkitektur for et dyptgående resultat, " la han til.

Den moderne broen vil strekke seg over gårdsplassen som går mellom de to bygningene. Det vil formidle mellom to forskjellige etasjenivåer og to veldig forskjellige oppsett, og danne en ny gjennomfartsvei designet for å gjøre bygningen mer innbydende.

"Du skulle tro det ville være lett å bare koble sammen to bygninger atskilt med et gap på 15 meter, men mursteinene og mørtelen i denne bygningen er ganske enkel sammenlignet med kompleksiteten i det som foregår inni, " sa Chipperfield til journalister ved lanseringen dette morgen.

"Alle museer har en ambisjon om mer enn bare et sted å vise ting, men å være et sted for aktivitet, og dette gjør det mulig."

På grunn av å være ferdig i tide for Royal Academy 250-årsjubileum i 2018, forventes £ 50 millioner-prosjektet å doble størrelsen på Royal Academy's gallerirom, og skaper mange områder for utstilling av gjenstander fra den permanente samlingen.

Toppbelyste gallerier for midlertidige utstillinger vil også bli lagt til i Burlington Gardens, i områder som en gang ble brukt som vitenskapslaboratorier, mens området som en gang hadde huset universitetets forelesningsteater har plass til et nytt auditorium på 260 seter.

Avsnitt én - klikk for større bilde

Clore Learning Center vil okkupere første etasje i Burlington Gardens ved siden av RA-skolene, som vil utvides betydelig for å gi studentene flere studioer og et eget utstillingsrom.

Studentene vil også kunne benytte seg av gårdsplassen som ligger mellom de to bygningene, noe som gjør dem synlige for besøkende som krysser den nye broen.

Prosjektet vil også omfatte restaurering av Burlington Gardens 'neo-klassiske nordfasade og en omarbeiding av inngangspartiet.

Avsnitt to - klikk for større bilde

Charles Saumarez Smith, sekretær og administrerende direktør for Royal Academy, sa at prosjektet ville forvandle de to bygningene til et kulturelt campus på nivå med omfanget av British Museum.

"Den fysiske transformasjonen av nettstedet vil endre vår 247 år gamle institusjon fundamentalt, " sa han.

"Vi er først og fremst kunstledet, hjem til et samfunn av verdens største kunstnere og arkitekter, og et senter for opplæring av nye kunstnere, med utøvere og en kunstskole i hjertet. Dette er ikke bare et stort bygningsutvikling, er det et selskap som vil transformere akademiets psykologiske så vel som fysiske natur. "

Avsnitt tre - klikk for større bilde

David Chipperfield er den tredje arkitekten som tegnet design for dette ombyggingsprosjektet. I 1998 vant Michael Hopkins & Partners en konkurranse om å utforme en kobling mellom bygningene, men prosjektet ble forlatt på grunn av mangel på finansiering. Colin St John Wilson utarbeidet også en hovedplan for stedet i 2006, men hans død året etter førte til lanseringen av en ny konkurranse, som til slutt ble vunnet av Chipperfield.

Prosjektet vil motta 12, 7 millioner pund i finansiering fra Heritage Lottery Fund, i tillegg til støtte fra private donasjoner. Ytterligere 5 millioner pund må fremdeles finnes.