Interiør

Tainaron Blue Retreat er et tårn omgjort til et pensjonat

Tainaron Blue Retreat er et tårn omgjort til et pensjonat
Anonim

Tainaron Blue Retreat er et pensjonat i et ombygget tårn på den greske kysten

Dette befestede tårn fra det 19. århundre med utsikt over kystlinjen i Cape Tainaron i Hellas er blitt omgjort til et pensjonat med tre suiter arrangert inne i de tykke steingjerder (+ lysbildefremvisning).

Arkitektene Kostas Zouvelos og Kassiani Theodorakakou hadde ansvaret for å transformere bygningen til Tainaron Blue Retreat, som inneholder tre soverom med delt kjøkken og frokostområde.

Tårnet er et typisk eksempel på de tradisjonelle forsvarsstrukturene som er reist rundt utkanten av bosetningene på Mani-halvøya for å avvise fiendtlige angrep og kontrollere nyinntrengte territorier.

Bevaringsbestemmelser begrenset eventuelle endringer i bygningens struktur, så arkitektene ble pålagt å fokusere på å bevare steinmurene og integrere moderne fasiliteter i de eksisterende rommene.

"Restaureringen av den tradisjonelle bygningen løste formproblemer i forhold til den gamle strukturen til murverket, " sa arkitektene, "slik at det endelige utseendet til tårnet gir inntrykk av en bygning som kommer ut fra berget som det er grunnlagt på ."

Tårnet stiger fra en krage i åssiden og er konstruert av den samme steinen det hviler på.

En tradisjonell mørtel kjent som kourasani, som er laget med lokal teraisk jord, keramisk pulver, kalk, elvesand og en liten mengde sement, blir brukt internt og eksternt for å forsterke veggene.

I tillegg til å renovere tårnet ble det laget en uteplass, solterrasse og evighetsbasseng med de samme materialene for å sikre at de smelter sammen med den eksisterende arkitekturen.

"Ettersom dannelsen av uterommene måtte sikre minimale forstyrrelser, ble tilsetningen av et vannoverflateareal tilpasset det spesifikke miljøet og respektert landskapets topografi, " la arkitektene til.

"Resultatet er et jevnt og enhetlig sett med bygninger og rom med intensitet og karakter."

Tårnet ble delt inn i tre separate suiter og et felles spiseplass som ligger i første etasje, som vender ut mot en uteplass på taket av et lite anneks.

Første etasje i tårnet rommer en suite med en enkeltseng innebygd i en alkove i den tykke steingarden. Det er også en dobbeltseng i etasje satt inn over den.

En suite med dobbeltseng er innkvartert i vedlegget, som har et hvelvet tak. Plassen kan kobles til den tilstøtende suiten ved å åpne en tilkoblingsdør.

Toppen av tårnet rommer en familiesuite bestående av to doble soverom, med hovedrommet tilknyttet en mesanin over av en fast stige.

En liten tre balkong som projiserer fra den ene siden av tårnet gir utsikt over havet og landskapet.

Hvert av rommene har eget bad og innebygd oppbevaring laget av sveiset stål som utfyller ru overflater av stein og tre.

Smale åpninger, tretrapper og trinn av steiner stikker ut fra vegger og bueganger, og gir ruter rundt tårnet.

En bambus kalesje var festet til solide trebjelker som stikker fra høyden mot bassenget for å skape et skyggefullt sittegruppe.