Anonim

Ridesenter på Australias sørkyst har en buet rammet jordvegg

En buet vegg av rammet jord kanaliserer en strøm av vann rundt kanten av dette ridesenteret nær Melbourne, av London-studioet Seth Stein Architects og det lokale firmaet Watson Architecture + Design (+ lysbildefremvisning).

Ligger på Mornington-halvøya like sør for Melbourne, er ridesenteret innrammet av den forsterkede veggen av rammet jord - et materiale skapt ved å bygge opp lag med komprimert jord.

Muren går langs hele den bakre fasaden av bygningen og strekker seg ut for å møte et lite vannbasseng der hester kan avkjøle seg. Et spor i toppen av veggen integrerer en bekk som renner ut for å skape en enkel fontene.

"Vi er interessert i å jobbe med økologiske materialer som vil harmonisere med den omliggende konteksten og gi veldig lite vedlikehold, " sa studiostifterne Seth Stein og Robert Watson til Dezeen.

"Forsterket rammet jord - en blanding av naturlig jord og sement med lite fuktighet som er komprimert rundt armeringsjern - brukes ganske mye i Australia og spesielt i regionale Victoria."

"Det er mer kostnadseffektivt enn betong som ikke er i form, og når en 600 millimeter tier er komprimert, er veggen strukturelt stabil og i stand til å ta belastning, i motsetning til en våtformet betongvegg som vanligvis krever 28 dager til nå sin designstyrke, "sa de.

Prosjektet ble bestilt av en klient med base i Storbritannia, så det var fornuftig for de to arkitektene å samarbeide om designen. Oppgaven var å skape en sammensatt sympati for det omkringliggende landskapet, men også et som ville være holdbart mot elementene.

Bygningens buede plan, som er formet som en J-bakfra, tillot staller og andre rom å være ordnet på en enkel rad rundt den sørlige kanten av stedet. De pakk en halvsirkulær plen som fungerer som en paddock, samt en stor arena for hopping og øvelsestrening.

I tillegg til plenen, gir en lapp med grus et område for å binde opp hester. Den sitter ved bassenget med vann, som gir dyrene et sted å kjøle seg ned og ta en drink.

"Den halvmåne formen gir en relativt kompakt planform, gitt at stallen alltid er anordnet rundt felles ytre rom, " sier arkitektene.

Bygningen ble konstruert med en primært tømmeramme. Skillevegger ble også laget med tre, og ga en varm kontrast til den blekgrå av den rammede jorden, mens sink ble brukt til å lage det slanke mono-taket.