Arkitektur

SO-IL og FREAKS for å redesigne glassmuseet i Frankrike

SO-IL og FREAKS for å redesigne glassmuseet i Frankrike
Anonim

SO-IL og FREAKS for å redesigne glassmuseet på den fransk-tyske grensen

Nyheter: SO-IL og FREAKS freearchitects har sammen vunnet en konkurranse om å redesigne et glassmuseum, verksted og galleri på stedet til en glassfabrikk fra 1700-tallet i Nord-Frankrike.

For sitt første prosjekt i Frankrike, samarbeider SO-IL i New York-kontoret med det parisiske studioet FREAKS freearchitects for å gjenoppfinne Site Verrier Meisenthal - et kulturhus som okkuperer bygningene til en tidligere glassfabrikk nær landsbyen Meisenthal i Northern Vosges Natural Park.

Fabrikken, som produserte verktøyglass så vel som håndblåste juletreeteknuler, lukket dørene i 1969. Den åpnet igjen som Meisenthal Glass Museum i 1978, mens et tidligere verksted på stedet ble omgjort til International Glass Art Center (CIAV) ) i 1992 - brukt til visning av moderne og tradisjonell glassdesign.

Kommunestyret Communauté de Communes du Pays de Bitche har gitt arkitektene i oppdrag å modernisere disse to eksisterende rommene med tillegg av et nytt teater- og utstillingsgalleri, og omforme komplekset til et 5.000 kvadratmeter stort kulturhus for regionen.

Det nye 500-seters teater- og utstillingsområdet for svart boks, kalt Cadhame, vil være vertskap for kunstinstallasjoner samt konserter og forestillinger.

Konsepttegninger for prosjektet viser et mykt skrånende betongtak som omslutter disse strukturene og omgir en ny sentral plaza som også grenser til de eksisterende fabrikkbygningene.

En original murstein skorstein stiger opp fra det ene hjørnet av et rom som skal brukes til å være vertskap for utendørs forestillinger, så vel som festivaler og et julemarked.

"Å jobbe med å samle separate kulturelle enheter er noe vi allerede har opplevd, " sier FREAKS-partnerne Guillaume Aubry, Cyril Gauthier og Yves Pasquet.

"Men statusen til Meisenthal er enda mer utfordrende siden den må være en veldig subtil kombinasjon av delikat fornyelse, sammen med nye samtidige tillegg i en dypt forankret lokal kontekst."

Arkitektene vil også lage nye verkstedområder, kunstlagring og kontorlokaler, samt kafé og restaurant.

SO-IL ønsker at prosjektet skal "fremme en dialog med stedets historiske karakter og samtidig definere en ny og moderne identitet for institusjonen".

"Designet er inspirert av den transformative prosessen med glassfremstilling; en gjenoppfinnelse av stedet til en ny form født fra dens historie og ser mot fremtiden, " sa SO-IL-partner Ilias Papageorgiou.

Prosjektet forventes å være ferdig i faser mellom 2015 og 2022.

Bilder høflighet SO - IL. Luftfoto av Jean-Claude Kanny.

Prosjektpoeng:

SO-IL-lag: Florian Idenburg, Jing Liu, Ilias Papageorgiou, Lucie Rebeyrol, Seunghyun Kang, Antoine Vacheron, Pietro Pagliaro, Max Hart Nibbrig, Danny Duong
Lokal arkitekt: FREAKS freearchitects
Strukturingeniør: MHI
Scenografi: dUCKS
Scenografikostnadsberegner: MDETC
Akustisk: PEUTZ

Første etasje - klikk for større bilde Første plan - klikk for større bilde Nettstedsdel - klikk for større bilde Avsnitt én - klikk for større bilde Avsnitt to - klikk for større bilde Avsnitt tre - klikk for større bilde