Arkitektur

Bølgepapper av metall kledde et hus av Shed Architecture and Design

Bølgepapper av metall kledde et hus av Shed Architecture and Design
Anonim

Main Street House kontrasterer korrugerte metalloverflater med Douglas gran-detaljer

Shed Architecture and Design har kontrastert industrielle og naturlige materialer på utsiden av dette Seattle-huset, ved hjelp av bølgepappsbelegg av metall ved siden av Douglas gran vindusrammer og dører (+ lysbildefremvisning).

Main Street House i Seattle ble designet av det lokale firmaet Shed Architecture and Design for et par, begge geologer, som nærmer seg pensjon og jobber hjemmefra.

Den erstatter en 100 år gammel bungalow på et område som er avgrenset av parkområder, oversett av nabohus, og tilbyr glimt av Washington-sjøen.

"De ønsket et hus som var kompakt, effektivt og svært lydhørt overfor stedets mange forskjellige soner, " sa arkitekt Thomas Schaer til Dezeen.

"De hadde bodd en tid i det falske huset som ble revet ned, og hadde blitt glad i det idiosynkratiske og bratte stedet."

Malte korrugerte metallkledning ble valgt som en slitesterk finish som etterligner utseendet til sink, men til en lavere pris. Dette ble kombinert med lokalt dyrket Douglas gran for vinduskarmer og paneler som omgir dørene.

Huset ble bygget av tømmer ved hjelp av en teknikk kjent som avansert innramming, som krever 30 prosent mindre treverk enn konvensjonelt innrammede amerikanske hus.

Det er arrangert over fire etasjer, med en garasje i bunnplan, to soverom i etasjen over, et kjøkken, spisestue og boareal på neste nivå, og et kontor for hver av beboerne i toppetasjen, pluss en liten terrasse.

En betongvegg strekker seg fra baksiden av stuen for å gi en sittegruppe rundt en asfaltert del av hagen.

"Uterommene er i varierende grad utvidelser av det indre rommet, men de er inne i bygningens vegger, slik at beboerne kan samhandle med nabolaget fra en styrkeposisjon, eller en forsvarlig posisjon om du vil, " sa Schaer.

Vinduer har blitt plassert ved trappeanganger og langs de øverste delene av veggene for å gi utsikt over trærne rundt, og kutte utsikten over de omkringliggende husene.

"Målet var å orkestrere vinduer og bygningselementer slik at eierne kunne gå i livet uten å måtte stenge en skygge for privatliv, " sa Schaer.

"Det primære målet for kundene var å utvikle rom innvendig og utvendig som involverer stedet og omgivelsene, samtidig som de beholder en tilflukt, " la han til.

Douglasgran ble brukt til alt trevirke inni, valgt for sitt jevne vertikale korn. Noen ble berget fra det forrige huset for å danne trapper og benker.

På kjøkkenet ble tømmeret kontrastert med grå plastlaminatskapsdører og en benkeplate av stein i basaltina, noe som gjenspeilte kontrastmaterialene på hjemmet.

Betonggulv ble brukt på de nedre nivåene, mens Douglas gran gir gulv på de øvre nivåene.