Anonim

Y + M Design Office omslutter syv blokker under ett tak med Rain Shelter House

Syv husformede blokker er skjermet under det store asymmetriske taket i dette huset i Japan av Y + M Design Office (+ lysbildefremvisning).

Det japanske firmaet Y + M Design Office designet Rain Shelter House for å imøtekomme tre generasjoner av en familie med base i Yonago, en by i Japans Tottori-prefektur.

For å gi personlig plass til alle fem familiemedlemmer, unnfanget arkitektene bygningen som en klynge av små blokker - og skapte en provisorisk landsby samlet under ett tak.

"Vi planla et delt hus, " sa arkitektteamet, som nylig avduket prosjekter også inkluderer et to-lags hus i Tokushima.

"Denne arkitekturen holder tilstrekkelig privatliv blant familien. Og noen av beboerne kan sove uten bekymring for den forstyrrende støyen fra de andre familiemedlemmene etter nattskiftarbeid, " sa de.

Det store brettede taket dekker alle syv blokker, rammer inn et friluftslivsareal i sentrum av planen, og beskytter både en terrasse og hovedinngangen.

Den strekker seg også ned for å møte bakkenivået på den sørlige siden av bygningen, og hjelper til med å blokkere direkte sollys på toppen av sommeren.

"Taket holder av regn hele året, den kjølige nordvest-vinden og snøen om vinteren og det sterke ettermiddagssollyset om sommeren. Og det kan holde klientens privatliv fra nabohusene, " sa teamet.

Smale strimler med vinduer lar begrensede mengder lys filtrere gjennom takets korrugerte overflate. Andre innglassede seksjoner i fasaden gjør at det felles boareal kan stenges fra elementene ved behov.

Tre av blokkene er to etasjer høye, mens de fire andre er enetasjes. Den største har et kjøkken og spisestue i første etasje, med to barnerom over.

Disse får tilgang til ved hjelp av en trapp som er inne i en annen av blokkene med to etasjer. Den tredje har et bad i første etasje, en studie i toppetasjen og en stige som fører opp til det.

De fire enetasjes blokkene rommer to soverom, inngangslobbyen og en gruppe bruksområder.

"Folk kommer og går mellom hvert 'delte hus' og stuen, som er et åpent fellesrom for familien, " la designerne til.