Anonim

Kryssende tømmerhylse strekker seg over Ackermann + Raffs glassfronterte festivalsal

En latticed kalesje henger sammen den sikksakkende glassfasaden til dette samfunnshallen ved elven nær Stuttgart av det tyske studioet Ackermann + Raff (+ lysbildefremvisning).

Neckartailfingen Festival Hall ble designet av Stuttgart-baserte Ackermann + Raff for et område omgitt av trær på bredden av elven Neckar.

Arkitektene ønsket å integrere det omkringliggende landskapet i utformingen av samfunnsarenaen ved elven, som inneholder to flerbruksarrangementsrom.

En måte de gjorde dette på, var ved å lage en sikksagget tretak som ble designet for å etterligne krysset av tregrener.

"Motivene til designen er avledet av det omgivende miljøet og naturen, " sa arkitekt Julia Raff til Dezeen. "De skrånende takpanelene innenfor diamantfeltene skaper en livlig takskjeve, ligner bladtakene til de omkringliggende trærne."

Det diamantformede gitteret gjentar grenene med sammenhengende granstenger. Koblet ved hjelp av diskrete seler, gir bjelkene en kalesje over inngangen mot elven.

Hvite paneler fyller mellomrommene mellom rutenettet, men en serie åpninger over inngangsrammen utsikt over himmelen.

Den innglassede konsertina-fasaden svever rundt nord, øst og sør, og inviterer forbipasserende til å kikke innom aktivitetene som kan finne sted inne, som varierer fra bryllup til musikkopptredener og samfunnsarrangementer.

Disse glasshøydene byr også på panoramautsikt over omgivelsene og oversvømmer interiøret med naturlig lys.

Planen for bygningen er delt opp i to - den gjennomsiktige kassen foran fungerer som hovedhallen, mens en mindre mindre synlig seksjon på baksiden rommer en andre mindre hall, samt bakhusanlegg og kontorer .