Anonim

Sam Tisdall gjenskaper subtile periodedetaljer med moderne Dorset Road-hus

London-studioet Sam Tisdall Architects har innlemmet tverrsteng i viktoriansk stil i det moderne interiøret i dette nye huset.

Dorset Road er et nytt hus ved siden av enden av en viktoriansk terrasse i London. Det ytre måtte bygges som en eksakt kopi av nabohjemmene for å tilfredsstille lokale planleggingsregler, så Sam Tisdall Arkitekter fortsatte temaet inne.

"Vi ønsket å beholde det indre av huset som en hytte, i stedet for å nekte det ytre, " sa Tisdall til Dezeen. "Det tråkker en fin linje mellom tradisjonelle detaljer og en moderne estetikk."

Okkupantene - et semi-pensjonert par - bygde det toetasjes huset i hagen ved siden av deres forrige hjem, som de solgte for å finansiere det nye.

Den har en stue i første etasje og strekker seg lenger enn forrige hjem på baksiden for å få plass til et åpent kjøkken og spisestue.

Lagring og hvitevarer har blitt innfelt i veggen i spisestuen for å maksimere gulvplassen i det 75 kvadratmeter store huset, og detaljer i viktoriansk stil som en gjenvunnet eikbjelke og tverrstag i tverrsiden har blitt liggende utsatt på tak.

En stor taklys er også lagt over spisestuen bak, som vender mot nord-øst.

Kjøkkenet har skap som stopper kort for taket for å skape en mer uformell skillevegg mellom stuen foran huset og spisestuen på baksiden.

"Det er designet som et frittstående møbel under den viktigste eikbjelken, slik at sittegruppen og spisestuen er koblet sammen. En vegg helt opp til taket ville ha skapt en helt annen følelse, " sa Tisdall.

En tidlig idé om å legge polert betonggulv ble forlatt til fordel for hvite eik konstruerte gulvplater, som kompletteres med tømmeret i taket og en nøytral fargepalett gjennomgående.

"Å uttrykke materialer og kvaliteten på utførelsen var viktig, og denne kvaliteten kommer forhåpentligvis gjennom i atmosfæren i huset, som vi ønsket å være varme, i stedet for for minimale og sterile, " sa Tisdall.

Ekstra lys er traktet inn i stuen i første etasje gjennom en trapp toppet med et takvindu.

"Lysbrenningen over trappen er et syv meter høyt rom, noe som er overraskende for en så liten bygning, og det bidrar til å maksimere en følelse av plass og lys inne, " sa Tisdall.

Vertikale hvite tømmerplater fremhever trappens høyde, og brukes også i taket i første etasje og på badet for å gi overflater en følelse av håndverk og tekstur.

"Det passer godt med den 'ikke tradisjonelle, ikke moderne' tilnærmingen vi tok med interiøret, " la Tisdall til. "Det tilbyr historiske konnotasjoner av kysthus i Storbritannia, wainscoting i georgiske bygninger og tømmerbygninger i Amerika og Skandinavia, men det er også ganske tidløst."

To soverom og bad er plassert ovenpå, og tak er blitt utvidet til det som normalt ville være hems for å lage vegger som er 3, 3 meter høye.

Det andre soverommet fungerer som en studie, og maksimerer plass med en mezzanin soveplattform over skrivebordet og garderoben. Den har en litt nautisk følelse med dypblå vegger og et vindu i porthole-stil i gavlen.

"Det er et lite hus, så vi måtte bruke plassen så effektivt som mulig, " sa Tisdall. "Dette var en begrensning, men det er også noe sjarmerende ved en liten plass brukt godt."