Interiør

Au Pain Doré bakeri fra Naturehumaine har spaltetak

Au Pain Doré bakeri fra Naturehumaine har spaltetak
Anonim

Au Pain Doré bakeri fra Naturehumaine har spaltetak

Treplanker gir varme til det ellers monokrome interiøret i dette bakeri og kaffebar i Montreal av lokale arkitekter Naturehumaine (+ lysbildefremvisning).

Naturehumaine ble utfordret til å gi denne grenen i Au Pain Doré-kjeden et moderne utseende når de omorganiserte og utvidet bakeriet, som ligger i første etasje i en tre-etasjes bygning i Montreal Côte-des-Neiges-området.

"Det romlige konseptet til prosjektet var inspirert av gitteret av trebrødkurver, " sa arkitektene. "Det randomiserte rytmiske gitteret gir en dynamikk som du opplever når du kommer inn i bakeriet."

En ramme av trebjelker og støtter er satt inn langs det smale rommet, med vertikale elementer med jevne mellomrom.

Lengder av tre er festet mellom bjelkene, og etterlater hull for å gi bedre ventilasjon og for å eksponere den svarte overflaten over.

Tømmeret brukes også til å lage hyller, topper og paneler til serveringsdisken, som går langs hele veggens lengde i hovedrommet.

Barista-området ligger på fronten av enheten, hvor barplasser er plassert langs glassfaset som vender mot gaten.

En knekk i serveringsdisken betegner flyttingen inn til bakerområdet lenger langs og gir mulighet for ytterligere sitteplasser mot den motsatte veggen.

Hvite fliser linjer begge veggene, i kontrast til de svarte kjøkkenenhetene, hyllebraketter og menytavle.

Glassvisningsenheter innebygd i disken og hyller bak forberedelsesområdet er designet for å vise frem bakevarer.

Høyere trepaneler skjuler det tilstøtende kjøkkenet fra utsikten, mens en svart boks inneholder vaskerommene.

Toppen av kassen strekker seg over taket for å bryte opp treregnet, og skille serveringsområdet på den ene siden og spiseplass på den andre.

Bord og sitteplasser i benken møbler den bakre delen, som vender ut mot en liten terrasse gjennom vinduer i full høyde.

Spotlights og synlige pærer henges opp fra taket for å belyse butikken, hengende over arbeidsflater og spiseflekker.

Plantegning - klikk for større bilde