Anonim

Organisk skyskraper av Chartier-Corbasson ville bli bygd av kontorsøppel

Et konseptuelt design for en skyskraper i London av Paris-studioet Chartier-Corbasson Architectes foreslår å bruke avfall generert av arbeidere som allerede er i bygningen for å hjelpe til med å konstruere nye gulv etter hvert som etterspørselen vokser.

Chartier-Corbasson Architectes utviklet konseptet for et kontortårn som svar på en kort tekst fra høye arkitekturprisorganisasjoner SuperSkyScrapers, som inviterte forslag til en "organisk skyskraper" egnet for bygging i London.

Med sikte på å fremheve ineffektivitet i det nåværende systemet med spekulativ utvikling av kontortårn, ønsket arkitektene å utforme en selvgenererende struktur som strekker seg trinnvis etter hvert som etterspørselen etter plass øker.

"For tiden i Europa blir mange skyskrapere stoppet på grunn av mangel på investorer, " sa arkitekt Thomas Corbasson til Dezeen. "Byggemengden er så enorm at det er veldig vanskelig å finne pengene. Med vårt forslag kan du dele grunninvesteringen med to eller tre."

For å muliggjøre potensialet for organisk vekst, bygde arkitektene designet på bambus stillas brukt i hele byggebransjen i Asia.

Rør med ensartet diameter og lengde vil bli brukt til skyskraperens konstruksjonsramme, og negere behovet for en tårnkran og sikre at de eneste prosessene som kreves på stedet vil innebære å fikse prefabrikkerte elementer sammen.

Vind som vinder mot fasaden ville bli ledet gjennom hule rør mot generatorer montert inne for å generere energi til bygningen.

Tårnene ville være utformet med en forhåndsbestemt form og høyde, men bygget i trinn avhengig av hvor mye kontorplass som er solgt.

"Vi trenger ikke gigantiske tårn, vi trenger bare tårn som er i riktig størrelse i riktig øyeblikk for å absorbere de nye befolkningene, " foreslo Corbasson. "Mange tårn og kontorbygg er tomme fordi de bare representerer en investering og ikke en sosial respons."

Avfall generert av kontorarbeiderne, for eksempel papir og plastflasker, ville bli behandlet i bygningen for å lage andre nødvendige bygningselementer, inkludert gulvplater og fasadepaneler.

Arkitektene foreslår å konstruere de nedre etasjene ved å bruke kasserte materialer fra byggeplassene til andre tårn nær det foreslåtte stedet i Shoreditch.

Rekonditioneringsanlegg ville bli plassert på toppen av bygningen for å omdanne avfallet fra kontorene til byggematerialer som brukes til å utvide strukturen oppover i en konstant selvgenererende prosess.

Heiser som løper gjennom kjernen, ville transportere avfall fra kontorene til renoveringssenteret og videre til det nye nivået under bygging.

Det vil være mulig å flytte rekonditioneringsanleggene lenger opp i bygningen når det er nødvendig, selv om et permanent anlegg også vil være lokalisert i første etasje.

Ytterligere oppsamlingssteder for materialer som glass som vil trenge ekstern prosessering vil bli plassert ved tårnets bunn.

Avsnitt én - klikk for større bilde

På bakkenivå ville bygningens seksjon være rombeformet for å imøtekomme fasiliteter som konferanserom og møterom, med sidene som konvergerer mot toppen der et observasjonsdekke kan plasseres over kontorene.

Å arrangere sentralheisene i en pyramideformasjon vil gi landingsområder på forskjellige nivåer som kan brukes til felles fasiliteter, inkludert kafeer, barer og treningssentre.

Avsnitt to - klikk for større bilde