Anonim

Haworth Tompkins overhaler Powell & Moyas brutale Chichester-teater

Den grove betongstrukturen i Powell & Moyas ærverdige Chichester Festival Theatre i Sør-England har fått en stor ansiktsløftning av London-studioet Haworth Tompkins (+ lysbildefremvisning).

Haworth Tompkins - hvis nye hjem for Liverpools Everyman Theatre denne uken hentet en Stirling Prize nominasjon - fikk i oppgave å modernisere og gjenopprette det brutale teateret som ble fullført av de britiske arkitektene Philip Powell og Hidalgo Moya i 1962.

Renoveringen innebar å fjerne alle ikke-originale utvidelser og ta bygningen tilbake til sin opprinnelige form. Auditorium og foajérom ble deretter ombygd og komplettert med en ny rustfri stålforlengelse.

"Powell og Moyas teater er en høyt elsket Chichester-institusjon, et enormt vellykket nasjonalt produserende teater, en modernistisk arkitektonisk skatt, en milepæl i utviklingen av det moderne auditoriet og fødestedet til National Theatre Company, " forklarte firmaets direktør Steve Tompkins.

"Så når vi unnfanget denne siste inkarnasjonen, har vi vært nøye med å ære den ekstraordinære arven og bevare tingene som definerer dens unike personlighet, men forbedrer de tingene som ikke lenger fungerte, " sa han. "Jeg håper renoveringen vår vil bidra til både å ivareta den teatermessige fremtiden og gjenskape den arkitektoniske dristigheten i denne viktige, strålende bygningen."

Teateret, som opprinnelig ble oppfattet som en "paviljong i parken", var den første i Storbritannia som hadde en skyvnings-scene - en plattform som strekker seg fra hovedscenen til publikum.

Et av hovedelementene i renoveringen av Haworth Tompkins var å renovere dette historiske auditoriet på 1.300 seter. Dette innebar å avstivne setet raker og konfigurere publikumsoppsettet, bidra til å "styrke forbindelsen mellom skuespillere og publikum".

Bakhusanlegg er nå innlosjert i en ny utvidelse, som er kledd med forvitret Corten-stål for å gi et kontrapunkt for den rå betongen. Med tiden vil de oransje tonene patinere og bli en mørk bronse.

Teaterets dramatiske, utkragede betongkonstruksjon og lette kabelbundne tak var ekstraordinært dristige arkitektoniske uttalelser den gangen, men suksessive stykkevise utvidelser og endringer siden 1970-tallet hadde gradvis redusert klarheten og lesbarheten av det originale konseptet, "sa teamet.

Den eksisterende foajeen ble også konfigurert for å utnytte rommet bedre. Lukkede trapper ble åpnet for å hjelpe til med å få inn mer dagslys, mens to heiser ble lagt til og et par kaféplasser ble utvidet utover de opprinnelige veggene.

Kunstneren Antoni Malinowski ble hentet inn for å pynte veggene og takene på kafeene med håndmalte detaljer. Haworth Tompkins la til dette ved å designe skreddersydde konkrete flaggsteiner for gulvet, som er flekkete med tusenvis av bittesmå skjell.

Varme- og ventilasjonstjenester ble erstattet i hele teateret for å bringe det opp til dagens standard, med en bakkevarmepumpe, og originale betongoverflater ble reparert der det var nødvendig.

"Det eksisterende teateret datert fra en tid før energieffektivitet var en betydelig bekymring, og en stor del av arbeidene for å forbedre bygningsmaterialet inkluderte introduksjonen av en betydelig mengde termiske oppgraderingsverk, " la teamet til.