Anonim

Paul Cocksedge forvandler havutsikt fra Istanbul med installasjon av fargerike sirkler

Røde, hvite og blå gjennomskinnelige sirkler overlappet for å danne denne skjermen opprettet av London-designeren Paul Cocksedge på en festival i Istanbul (+ lysbildefremvisning).

Paul Cocksedges palettinstallasjon av akrylplater ble reist utenfor den tyrkiske byens The Seed arena på kanten av Bosphorus-stredet.

Skjermen ble installert for å sammenfalle med den STORTE kreativitetsfestivalen, som feiret britisk og tyrkisk design.

Når man vender mot vannet mot øst, skapte disker fargerike mønstre over den hvite asfalteringen når morgensolen skinte gjennom dem.

"Uansett hva jeg gjorde, måtte det handle om å se og oppleve landskapet og transformere det du ser, " sa Cocksedge til Dezeen.

"Det jeg liker med Palette, er måten det bare kommer til live i denne omgivelsene, når gjennomsiktigheten til materialet definerer og feirer landskapet utenfor det: trær og planter, havet, himmelen … på egen hånd den er ikke fullført, "sa Cocksedge.

De røde, blå og hvite fargeforholdene i sirkelene av ulik størrelse ble hentet fra de britiske og tyrkiske flaggene.

Ulike toner ble dannet der brikkene overlappet hverandre, og feiret de historiske forbindelsene i handel og kultur mellom de to landene. "Fargene blandes for å skape en unik farge som feirer det samarbeidet, " sa Cocksedge.

Opprinnelig designet han installasjonen ved å "male" med tommelen på en iPad, og det var slik de sirkulære formene ble til.

Ledninger i rustfritt stål holder sirklene på plass, men kan ikke sees. Designeren samarbeidet med ingeniøren Christian Dercks fra Arup, som ga ham beskjed om at det ville være lettere hvis elementene beveget seg litt i vinden i stedet for å forbli faste på plass.

"Den første ideen min var å kassere et stivt stykke festet til rammen, men ingeniørene kjørte sine tester og trodde det ville være bedre å la den bevege seg, " sa han. "Alle mekanismene forsvinner slik at de flytende fargene ser ut som en effekt på Photoshop."

Opprinnelig iPad-skisse av Paul Cocksedge

Installasjonen ble bestilt av London Design Festival som midtpunktet for den første begivenheten GREAT Festival of Creativity, som fant sted 20. til 22. mai. Etter arrangementet ble skjermen presentert som en gave til Istanbul og vil bli flyttet til et annet sted i byen.