Anonim

PP Møbler lanserer Hans J Wegner-stoler for å feire 100-årsjubileum

For å markere 100-årsjubileet for den danske designeren Hans J Wegners fødsel, har møbelmerket PP Møbler lansert en samling av sine mest kjente design og brikker som aldri har gjort det til produksjon.

Dette bildet: PP503 The Chair, 1949. Hovedbilde: PP135 Hammock Chair, 1967

"Hvis du bare kunne utforme bare en god stol i livet ditt … Men det kan du rett og slett ikke, " sa Hans J Wegner i 1952, til tross for at han allerede hadde opprettet det som ble kjent bare som "Stolen" i 1949. Han fortsatte å designe stoler, produserer totalt over 500 i hans levetid.

PP503 Formannen, 1949

Det danske selskapet PP Møbler presenterte utvalget av Wegners design i Milano tidligere i år.

PP503 Formannen, 1949

PP501 - "The Chair" som den ble døpt av det amerikanske markedet, eller "the round one" som Wegner selv kalte det - ble gitt ut på nytt i et begrenset opplag på bare 100 hver av eik- og askeversjonene.

PP550 polstret påfuglestol, 1947

"Stolen" er et av de mest kjente stykkene med danske møbler og Wegners viktigste arbeid. Det utløste den første utenlandske rapporten om dansk design i American Interiors Magazine, ga plass til John F. Kennedy og Richard Nixon i den første tv-valgdebatten i 1960, og inspirerte en generasjon designere som galvaniserte det internasjonale gjennombruddet til den danske moderne bevegelsen.

PP550 polstret påfuglestol, 1947

Ryggen er skåret ut av et femtommers stykke heltre, og den kommer med et stokkesete.

PP550 polstret påfuglestol, 1947

Upholstered Peacock Chair er en versjon av den klassiske påfuglstolen fra 1947 PP550, som aldri har blitt satt i produksjon før. Wegner gjentok buen til den opprinnelige versjonen, dekket setet og ryggen med stoff og la en skinnkledning på nakken og armlenene.

PP530 Tubestol, 1954

Tredeler av stolen er laget av eik eller valnøtt og enten såpebehandlet, valnøttoljebehandlet eller lakkert. Polstringene er laget av naturlige materialer som linfibre, bomull, jute stropper, palmeblader og hestehår, for å sikre at stolen blir "slitt i stedet for utslitt med tiden".

PP530 Tubestol, 1954

Den eksperimentelle PP530 Tub Chair var unnfanget i 1954, og var den mest avanserte skallstoldesignen som Wegner noensinne har designet, med støpt kryssfiner, møbeltrekk, tradisjonelt massivt treverk og en metalljustering. Det var ikke teknisk mulig å produsere i løpet av hans levetid, men ved å bruke den nyeste teknologien har PP Møbler klart å sette den i produksjon for å markere hva som ville ha vært Wegners 100-årsdag.

PP530 Tubestol, 1954

PP530 har en justerbar rygg med tre stillinger: en stående stilling for lesing, en midtstilling for normal bruk og en litt tilbakelent stilling for å slappe av. Den kommer i såpebehandlet, oljebehandlet og lakkert eik og aske.

PP502 Dreiestolen, 1955

Hammock Chair og en ny versjon av The Swivel Chair PP502 ble også utgitt.

PP502 Dreiestolen, 1955

PP Møbler lanserte den nye Wegner-kolleksjonen i MC Selvini showroom under Milan Design Week. Den blir presentert igjen i Frankrike for Paris Design Week, fra 6. til 13. september 2014 i Showroom Showa.

PP502 Dreiestolen, 1955