Design

Daniel Weil designer dekonstruerte klokker til utstillingen Design Museum

Daniel Weil designer dekonstruerte klokker til utstillingen Design Museum
Anonim

Daniel Weil designer dekonstruerte klokker til utstillingen Design Museum

En serie med klokker med mekanismer hengt opp fra ledninger koblet til kryssfinerrammer vil bli presentert som en del av den første museumsutstillingen dedikert til den argentinske designeren Daniel Weils arbeid ved Londons Design Museum (+ lysbildefremvisning).

Utstillingen, som åpnes 14. mai, heter Daniel Weil and the Art of Design og vil gi en oversikt over Weils 30 år lange karriere i designbransjen, fra studiene ved Royal College of Art til hans rolle ved flerfaglig designkonsulent Pentagram .

Instrumentklokke

I tillegg til samlingen av tre klokker, som er designet spesielt for utstillingen, vil den inkludere skissebøker og arkivmateriell relatert til noen av Weils mest kjente design, inkludert Bag Radio, en dekonstruert radio inneholdt i en gjennomsiktig plastpose som han utviklet i 1981.

"Jeg bestemte meg da jeg fikk forestillingen at det ikke bare skulle bli en utstilling i ettertid, " sa Weil til Dezeen. "Hensikten er å forklare om min karriere og mine tanker om design, slik at fokuset virkelig er på prosess, på å prøve å forklare de tingene folk ikke ser om design, mengden arbeid som går ut på å skape ting og hvordan du kan utvikle seg som en designer. Jeg har gjort dette i 33 år, så jeg har et slags perspektiv som ikke virkelig har endret seg siden jeg ble uteksaminert. "

Instrumentklokke

Etter å ha flyttet til London i 1978 etter fullført arkitekturgrad i hjemlandet Buenos Aires, studerte Weil industriell design ved Royal College of Art og ble uteksaminert i 1981.

Han satte opp et studio for å utvikle sine egne prosjekter, inkludert en samling for den innflytelsesrike postmoderne designgruppen Memphis i 1982, og jobbet for internasjonale merkevarer inkludert Alessi, Swatch, United Airlines og Knoll.

Av George klokke

Fra den tidligste fasen av karrieren har han vært interessert i utformingen av timepieces og har videreført dette i nyere prosjekter, inkludert den engangsklokke for en arkitekt han opprettet i 2010, som inneholdt en husformet mekanisme festet til en kugge for å stille inn tiden med et elastisk belte.

"På den måten jeg ser ting som en designer, tenkte jeg tidlig at elementet i tiden er en ganske viktig transformator av kunst og vitenskap i det tjuende århundre, men så ut til å ha gått forbi vår disiplin, " sa Weil. "Jeg bruker tid som tema for virkelig å representere tiden vi lever i."

Av George klokke

På samme måte som klokken for en arkitekt, er de nye timene konfigurert på uvanlige måter med batteriet og mekanismen tydelig atskilt og koblet sammen med ledninger i rustfritt stål.

"Denne nye gruppen [av klokker] prøver å ta opp hvordan vi forholder oss nå til maskiner og instrumenter, " forklarte Weil. "Klokken har vært så konvensjonelt arrangert bak ansiktet og den samme kvartsbevegelsen som har eksistert siden 1970-tallet, så jeg ønsket å skape dette forholdet mellom bevegelsen og strømkilden."

Power Lines klokke

Power Lines-designen har en mekanisme hengt opp fra ledninger koblet til to kryssende kryssfinerrammer som krysser og fører strømmen fra et batteri i en gjennomsiktig perspexholder til klokken.

Instrumentet er anordnet vertikalt med to ledninger som er ment å ligne det estetiske til et strengstreng, for eksempel fiolin eller harpe.

Power Lines klokke

Det dynamiske mønsteret av ledninger som støtter mekanismen til By George-klokken, ble designet for å fremkalle konstant bevegelse av elektron i moderne elektronikk. Sfærer av malt bøk refererer til George Nelson's Ball Clock-design fra 1948, men er spredt rundt kantene på rammen i stedet for ordnet radialt.

Hver av klokkedesignene blir produsert i en begrenset førsteutgave av 50 stykker av London-hjemmevaremerket By …, som deretter vil fortsette å produsere dem som et ubegrenset løp.

Time Machines: Daniel Weil og designkunsten, kuratert av Martina Margetts, vil vises på Designmuseet fra 14. mai til 25. august.